Zeelandia neemt bakkerijtak Wouters NV over

De Koninklijke Zeelandia Groep neemt het Belgische Wouters NV en diens bakkerijactiviteiten over. Dat brengen beide bedrijven woensdag 5 mei naar buiten. De overname is per 1 mei ingegaan.
Marc Cuypers, managing director Zeelandia Belux Foto: Zeelandia

Wouters is een in Lokeren gevestigd Belgisch familiebedrijf dat al bijna 100 jaar actief is in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten.

‘Wouters is voor Zeelandia een strategische overname, zowel omwille van het sterke kwaliteitsimago, als fabrikant van bakkerijpasta’s en vanwege het groeipotentieel in de rest van Europa’, laat Marc Cuypers, managing director Zeelandia Belux weten.

De olie & vetten-activiteit van Wouters – vooral gericht op de foodservice en de voedingsindustrie – is gelijktijdig verkocht aan Remia, eveneens een Nederlands familiebedrijf.

Robrecht De Baets, general manager Wouters NV.

Versterking procestechnologieën

Zeelandia heeft in haar missie opgenomen dat zij de brood- en banketbakkerij sterker wil maken. Een van de grote pijlers daarvoor is innovatie en die vertalen naar succesvolle producten en oplossingen voor haar klanten. Met de overname van Wouters versterkt Zeelandia zich met een aantal procestechnologieën die een zeer goede aanvulling zijn op de bestaande competenties van het bedrijf.

In 2021 naast elkaar actief

In 2021 blijven Wouters NV en Zeelandia Belux naast elkaar actief op de Belgische markt. Dit betekent dat vanaf nu twee sterke merken op de Belgische markt de krachten bundelen.

Koninklijke Zeelandia

Opgericht in 1900 in Zierikzee door de Nederlandse familie Doeleman, is de Koninklijke Zeelandia Groep uitgegroeid tot een wereldwijde speler in ingrediënten voor brood- en banketbakkers. Vandaag de dag ontwikkelen ruim 3.200 toegewijde medewerkers wereldwijd producten die aansluiten op de lokale smaak en behoeften in circa 100 landen. In België is Zeelandia bijna 80 jaar actief. Vanuit de productiesite in Wommelgem bedienen zij de Belgische, Franse en Groothertogdom Luxemburgse markt.