Cateraar Vermaat neemt 44 La Place-vestigingen over

Cateraar Vermaat neemt 44 La Place-vestigingen over
De overname werd in januari van dit jaar beklonken. Vlrnr: Willem Jan Strijbosch (directielid Jumbo)¸ Rick Zeelen (CEO) en Herman de Boer (CFO) van Vermaat Groep. Douwe Snel (directeur Franchise & Real Estate Jumbo), Colette Cloosterman-van Eerd (CCO) en Ton van Veen (CFO) van Jumbo. Foto: Jumbo.

Horeca- en cateringspecialist Vermaat Groep neemt 44 La Place-vestigingen over van Jumbo. De aankondiging was al in januari, per 1 april 2021 wordt de overname concreet.

Vermaat is een strategische samenwerking aangegaan met Jumbo, de eigenaar van La Place. Jumbo blijft eigenaar van het merk, van zes eigen restaurants, vier stationslocaties en de (inter)nationale franchiserelaties.

Vermaat neemt de exploitatie van 44 restaurants over en bouwt dankzij de strategische samenwerking verder aan haar sterke positie. Vermaat is de grootste horeca- en cateringpartner van Nederland. Het bedrijf verzorgt horecaconcepten op maat in binnen- en buitenland, onder meer bij het Rijksmuseum, Schiphol, Google en het RadboudUMC.

Concept La Place blijft

Aan het concept van La Place, dat volgens Vermaat één van de prachtigste concepten is 'met goede mensen, goede ingrediënten, goede recepten en met goede vergaderfaciliteiten', verandert weinig. De vergaderlocaties zullen volledig worden aangepast aan de huidige tijd.

Jumbo kan zich dankzij deze samenwerking verder focussen op de uitbreidingsplannen van de gemaksformule La Place Express en de uitrol van La Place-producten in Jumbo Supermarkten.

‘Toekomst La Place rooskleurig’

Volgens Colette Cloosterman-van Eerd, cco van Jumbo, ziet de toekomst van La Place er door de samenwerking rooskleurig uit, vertelt zij in Distrifood. ‘In het uitzonderlijke jaar 2020, waarin we onze restaurants voor een groot deel gesloten moesten houden, hebben we op verschillende fronten gekeken naar verbeteringen en vernieuwingen waarmee we sterker uit de coronacrisis kunnen komen. Niet alleen zijn we gekomen met aanpassingen van ons restaurantconcept die beter aansluiten bij deze tijd. Ook hebben we mogelijke samenwerkingsverbanden onderzocht die de restaurants operationeel kunnen versterken. De voorgenomen strategische samenwerking met Vermaat beschouwen we als een schot in de roos voor een gezonde en succesvolle toekomst.’

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.