Ludieke Cokip-19 paas-patisserie bij De Rouw

Ludieke Cokip-19 paas-patisserie bij De Rouw
De Cokip-19 met een mondmasker van Patisserie De Rouw.

Patisserie de Rouw heeft het paasassortiment uitgebreid met bijzondere chocoladefiguren, waaronder de Cokip-19 met een mondmasker. Deze kip verwijst met een knipoog naar de huidige Covid-19 situatie.

Met Pasen in aantocht zijn de patissiers van De Rouw druk bezig met de voorbereidingen voor een bijzonder paas-assortiment, waarbij de actualiteit en de trends op een onderscheidende manier worden gevolgd. De fraai gedecoreerde etalage en de winkel is gevuld met prachtig vormgegeven chocolade-paaseieren en dieren als kippen, kuikentjes, konijntjes en eenden.

Cokip-19

Nieuw in het paasassortiment zijn unieke chocoladefiguren zoals de Cokip-19, die met een knipoog verwijst naar de corona-situatie. De grappige gele kip is voorzien van een mondmasker en is letterlijk en figuurlijk goed gevuld. Haar bolle (corona)buikje is gevuld met heerlijke luchtige rijst-crispy. Dan is er de Moederkloek Kip van melkchocolade, geplaatst in een eischaal van Dulcey chocolade gevuld met luchtige rijst-crispy en notenmelange. De kippenfamilie is verder uitgebreid met de Coole Kip, die is voorzien van een zonnebril. Deze kip is gemaakt van Dulcey chocolade, gevuld met luchtige rijst-crispy en afgewerkt met marsepein. Voor de liefhebbers van diamanten en strakke (3D)designs is er het prachtige diamantvormige 3D-Ei van pure en Dulcey chocolade op een voet van Dulcey chocolade met feuilletine.

Paaspatisserie kleiner

‘Veel van de nieuwe paaspatisserie is wat kleiner uitgevoerd, omdat er meer vraag is naar lekkernijen in iets kleinere vorm’, vertelt Doris de Rouw. ‘Dit jaar hebben we bijvoorbeeld ook een kleine variant van onze paastaart gemaakt. Overigens zoeken we nog collega’s die ons helpen met het maken van onze lekkernijen. Zo hebben we plaats voor een banketbakker en voor mensen die ons willen helpen in de productie met werkzaamheden als het inpakken van taarten, vullen van bonbondoosjes en schoonmaken van fruit.’

Kleine luxe verwennerijtjes

‘Het kleinere formaat van de nieuwe Paas-items is in lijn met een aantal trends die we in de patisserie zien en die deels veroorzaakt worden door de coronacrisis’, voegt Arthur de Rouw toe. ‘Sinds vorig jaar zien we het consumentengedrag veranderen. Het leven wordt anders gevierd, bijvoorbeeld buitenshuis met een picknick met een lekker gebakje of worstenbroodje. Binnenshuis is er ook behoefte aan verwennerij, vaak in kleinere vorm en we zien dat gebakjes en taarten daardoor kleiner worden. De trend van losse gebakjes doet ons denken aan onze begintijd, waarin los gebak heel gebruikelijk was. Het zijn de kleinere, luxe verwennerijtjes die het leven kleur geven. Een voorbeeld zijn onze nieuwe kleine amarene-cakejes. Dat zijn verfijnde cakejes gevuld met de originele Italiaanse Fabbri Amarena-kersen. De suikerzoete siroop waarin deze kwaliteitskersen zijn geconserveerd geeft ze een prachtig glimmend uiterlijk en geeft een geweldige intense smaak aan de cakejes.’

'De trend van losse gebakjes doet ons denken aan onze begintijd, waarin los gebak heel gebruikelijk was.'

Arthur de Rouw

Patisserie de Rouw

Patisserie de Rouw in Vught maakt al ruim 58 jaar onderscheidende en creatieve patisserie van de allerhoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Specialiteiten zijn onder meer de nougatinetaart, superhippe gebakjes met veel patisserie-innovaties, trendy chocolaatjes, wereldse bonbons en Brabantse worstenbroodjes. De winkel is een lust voor het oog en winkelbezoekers kunnen de patissiers aan het werk zien in het atelier via een glazen wand.

De Rouw is als enige in Nederland aangesloten bij Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers. Vrijwel alle producten kunnen online besteld worden, waarna ze in de winkel of bij het pick-up-point kunnen worden afgehaald. Een deel van de producten kan ook per post geleverd worden. Het familiebedrijf is opgericht in 1962, sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer.

Wendy Noordzij

Wendy Noordzij

Freelance redacteur

Wendy Noordzij (1976) startte haar journalistieke carrière bij het Sneeker Nieuwsblad. Ze heeft een rijke ervaring in het verslaan van regionaal nieuws en in de vakbladensector. Bij de komst van haar twee kinderen heeft ze zichzelf gevestigd als freelancer.

Vanuit haar eenmanszaak RedactieVisie schrijft ze artikelen voor diverse media. Sinds 2012 behoort Bakkerswereld tot haar opdrachtgevers en inmiddels is ze vaste freelancer voor zowel Bakkerswereld als VMT. Wendy vindt het geweldig om over food te schrijven en ondernemers te interviewen. ‘Hun passie en gedrevenheid inspireert mij iedere dag weer.’