Beko speculaaskeuring ook in 2021

Beko speculaaskeuring ook in 2021
Archieffoto van de keuring van gevuld speculaas door de consumentenjury. Foto: Herbert Wiggerman

De Beko speculaaskeuringen zullen ook in 2021 doorgang vinden. Dit gebeurt op dezelfde wijze als vorig jaar, waarbij rekening wordt gehouden met de corona-maatregelen.

De Beko speculaaskeuringen vinden plaats van 4 tot en met 8 oktober 2021. De locatie volgt, wat waarschijnlijk neerkomt op het inleveren van de producten bij de diverse vestigingen van Beko Groothandel.

Nadere informatie volgt, zo laat Manager Ledenzaken & Communicatie Helma Elemans weten. 'Te zijner tijd ontvangt u meer informatie over deze keuringen, die we op dezelfde wijze organiseren als in 2020.'

Als vanouds gaat Beko Coöperatie ervanuit dat de uitslag van de speculaaskeuring een boost geeft aan speculaasverkopen bij ambachtelijke bedrijven. Dat is voor Beko een van de voornaamste redenen om bakkers en banketbakkers de kans te geven hun speculaas te laten beoordelen door een vak- en consumentenjury.

Het gaat om drie categorieën: speculaasjes zonder amandelen, speculaasjes met amandelen en gevuld speculaas.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

DPT-lid Kiki Suijckerbuijck tijdens een demo op een eerdere Bakkersvak. Foto: DPT

Thema DPA bekend, aanloop naar Beste Bonbon van start

De Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland trekken doorgaans veel publiek. De vakwedstrijden staan dan ook opnieuw centraal tijdens de Bakkersvak 2025. De inschrijvingen zijn geopend. Beide wedstrijden bieden het jongste patisserietalent een Nederlands podium.

Eén bakker in top 10 Oliebollentestonline, winnaar 2023 prolongeert titel

Eén bakker in top 10 Oliebollentestonline, winnaar 2023 prolongeert...

De uitslag van de Oliebollentestonline.nl 2024 is bekend. In de top 10 van Nederland staan vooral oliebollenkramen. Echte Bakker Bos uit Klazienaveen staat op positie 8 met het eindcijfer 8,5.

Sven Flapper, Arthur Leferink van AB Mauri, Martin Nijkamp, Mark plaating van Zeelandia, Carlo Sinke van Royal Koopmans.

Nijkamp weer op één met zijn oliebollen: 'Echt alles uit de kast...

Nijkamp uit Holten is wederom de winnaar van de jaarlijkse landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Hij prolongeert daarmee zijn titel. De tweede plaats is dit jaar voor Ad Bos, De Echte Bakker uit Ochten, Gerbert Bos valt dit jaar voor het eerst in de prijzen. De beker voor de derde plaats gaat naar Meppel, waar Willem Steenbergen zich opnieuw in de top 3 manifesteert.

NBC adviseert: 'Eiwitten inzetten als verkoopkracht'

NBC adviseert: 'Eiwitten inzetten als verkoopkracht'

De eiwittransitie richt zich onder meer op de overgang naar meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten. Brood is een waardevolle plantaardige eiwitbron, die in deze transitie vaak over het hoofd wordt gezien. Dit biedt voor bakkers kansen om hierop in te spelen en het belang van brood te benadrukken. Dat kan op verschillende manieren.