HAS en Delta Agrifood geven workshop zout- en suikerreductie

HAS en Delta Agrifood geven workshop zout- en suikerreductie
Zout- en suikerreductie staat centraal in een workshop van de HAS en Delta Agrifood Business.

HAS Hogeschool organiseert voor het eerst in samenwerking met Delta Agrifood Business in Bergen op Zoom de workshop Zout- en suikerverlaging. De fysieke workshop voor de foodsector vindt plaats op 4 maart 2021.

De gezamenlijke workshop in het Delta Agrifood Business is een nieuwe stap in de samenwerking tussen HAS Hogeschool en het werkveld in de Zuidwestelijke Delta.

Mocht de workshop door coronamaatregelen niet fysiek kunnen plaatsvinden dan wordt deze verplaatst naar een latere datum.

HAS organiseert geregeld sessies die inspelen op actuele trends en ontwikkelingen in de sector. De herformulering van voedingsproducten is daarbij al een tijd een hot item, zeker als het gaat om zout- en suikerverlaging. Steeds meer bedrijven werken eraan; de bakkerij is hierin overigens een voorloper.

Gezondere producten samenstellen

HAS Hogeschool wil een gezondere productsamenstelling bevorderen en met deze workshop actief bijdragen aan het verspreiden van kennis op dit gebied. De workshop is interessant voor iedereen die te maken heeft met zout- en suikerverlaging in producten, zoals productontwikkelaars, category-managers, voedingskundigen en marketeers.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte hierna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij enkele vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Enkele jaren geleden keerde Anne Mieke terug naar Bakkerswereld, dat inmiddels meer is dan een magazine in print alleen; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vast team vertrouwde freelancers.