Bakkerswereld presenteert resultaten Partner of Choice-onderzoek  

Bakkerswereld presenteert resultaten Partner of Choice-onderzoek  

Bakkerswereld presenteert vandaag de resultaten van het leveranciersoverzicht 'Partner of Choice'. Het onderzoek is bedoeld om bakkers op weg te helpen bij het maken van de juiste keuzes in toeleveranciers.

De leveranciers in het Partner of Choice-onderzoek zijn ingedeeld in tien categorieën:

  1. Grondstoffen
  2. Machines
  3. Verpakkingen
  4. Ovens
  5. Koeling
  6. Zuivel
  7. Bake/make-off
  8. Advies
  9. Winkelinrichting
  10. Automatisering

In de zomer van 2020 is online onderzoek gedaan onder lezers van Bakkerswereld om hun inkoopgedrag te inventariseren. Het onderzoek stelde per twee simpele maar cruciale vragen: 'Welke leveranciers uit deze categorieën kent u?' en 'Met welke leveranciers doet u bij voorkeur zaken?'

Met welke leveranciers doet de bakker het liefst zaken?

De resultaten van het onderzoek zijn opgenomen in het Partner of Choicedigimagazine. Het magazine bevat naast de onderzoeksresultaten ook de volgende interviews met inkopers en leveranciers uit de branche over onder meer partnership, samenwerken en klantrelaties:

  • ‘Eerst aandacht voor de persoonlijke situatie, pas daarna voor de zakelijke aspecten’(Marco van Wijk, Vandemoortele)
  • ‘Digitale inspiratiesessies zijn schot in de roos’ (Bas Dolman, Koopmans Meel)
  • ‘Minder kwantiteit, meer kwaliteit’ (Evert-Jan van EgterenRoyal Steensma)
  • ‘Chauffeurs zijn tijdens corona de ‘ogen en oren’ van ons bedrijf’ (Leo Nouwen, Zeelandia)
  • ‘Mensen willen straks weer terug naar het oude vertrouwde’ (John Dekker, Infrashop BV)
  • ‘Er is een ‘overload’ aan digitale informatie ontstaan’ (Helma ElemansBeko Coöperatie)
  • ‘Na corona neemt het persoonlijk klantcontact weer toe’ (Peter EverdijkEverbake Group)

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Foto: Callebaut
cacao

Klimaatverandering bedreigt cacaoteelt: wat betekent dit voor jouw...

Veranderingen in temperatuur en neerslag hebben grote gevolgen voor de cacaoproductie in West- en Centraal-Afrika, zo blijkt uit onderzoek. Sommige gebieden worden minder geschikt voor cacaoteelt, terwijl andere floreren. Deze verschuivingen leiden tot meer ontbossing. 'De bakkerijsector moet zich aanpassen aan het veranderende klimaat', aldus de onderzoekers.

Hoekstra is zeer geroerd door de eer die hem ten deel valt. Foto's: René Terpstra
ondernemen

Klaes Hoekstra houdt het niet droog bij koninklijke onderscheiding

Klaes Hoekstra uit Bedum is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bescheiden, standvastige, altijd gedreven en toegewijde oud-bakker en bakkerijconsultant werd op 1 februari tijdens de 15e Bedumer Winterloop totaal verrast door familie, vrienden en de burgemeester.

Herman Hagel laat zien hoe een kegelopboller er na een grondige revisie weer uitziet.
Foto's: Jan Willem van Vliet
bakkerijen

Reviseren loont: Drentse techneut maakt machines al 30 jaar hagelnieuw

Bakkers die een tweedehands machine aanschaffen of er eentje laten reviseren, hebben grote kans dat Herman Hagel die onder handen neemt. Vaak zonder dat ze dat weten overigens. In de luwte maakt deze techneut uit het Drentse Dalen tal van bakkerijmachines hagelnieuw. Al dertig jaar lang. Het moment voor een opvolger lijkt aangebroken.

Foto: Dela
strategie

Kort nieuws: uitvaartondernemer sluit contract met horeca, Lotus ziet...

In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche. Ze worden hier gebundeld en steeds aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: uitvaartonderneming Dela gaat een langdurig contract aan met horecagroep, Lotus ziet omzet enorm stijgen.