Een kijkje op de tentoonstelling De Kunst van Brood, met video

De tentoonstelling De Kunst van Brood is een eerbetoon aan brood en aan kunst. Of zoals initiator Johan Pater van Bake Five zegt: 'Bakkers zijn kunstenaars en brood is kunst.' Bekijk de videoreportage over deze bijzondere tentoonstelling.

Brood is kunst, bakkers zijn kunstenaars, wat kunnen kunstenaars met brood? Op die centrale vraag gaven negen gerenommeerde kunstenaars antwoord met werken die van 9 tot en met zondag 12 mei te zien waren in Het Sieraad in Amsterdam.

Wisselwerking tussen brood en kunst

Initiator Johan Pater hield zich als de ‘Joop van den Ende’ van de bakkerij bezig met de organisatie van de expositie, samen met kunstagent Manuela Klerkx en organisatietalent Rosalie de Boer. ‘We willen op deze manier brood belangrijker te maken door middel van kunst en kunst toegankelijker te maken door middel van brood.’

Negen kunstenaars

Negen kunstenaars hebben om die reden het afgelopen jaar intensief gewerkt aan kunstwerken die brood op een bijzondere manier in de spotlights zetten. Dat leidde tot eigenzinnige kunstwerken waarvan er inmiddels een aantal is verkocht.

Bekijk hieronder de reportage over deze bijzondere tentoonstelling.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.