Een kijkje op de tentoonstelling De Kunst van Brood, met video

Een kijkje op de tentoonstelling De Kunst van Brood, met video

De tentoonstelling De Kunst van Brood is een eerbetoon aan brood en aan kunst. Of zoals initiator Johan Pater van Bake Five zegt: ‘Bakkers zijn kunstenaars en brood is kunst.’ Bekijk de videoreportage over deze bijzondere tentoonstelling.

Een kijkje op de tentoonstelling De Kunst van Brood, met video
Johan Pater

Brood is kunst, bakkers zijn kunstenaars, wat kunnen kunstenaars met brood? Op die centrale vraag gaven negen gerenommeerde kunstenaars antwoord met werken die van 9 tot en met zondag 12 mei te zien waren in Het Sieraad in Amsterdam.

Wisselwerking tussen brood en kunst

Initiator Johan Pater hield zich als de ‘Joop van den Ende’ van de bakkerij bezig met de organisatie van de expositie, samen met kunstagent Manuela Klerkx en organisatietalent Rosalie de Boer. ‘We willen op deze manier brood belangrijker te maken door middel van kunst en kunst toegankelijker te maken door middel van brood.’

Negen kunstenaars

Negen kunstenaars hebben om die reden het afgelopen jaar intensief gewerkt aan kunstwerken die brood op een bijzondere manier in de spotlights zetten. Dat leidde tot eigenzinnige kunstwerken waarvan er inmiddels een aantal is verkocht.

Bekijk hieronder de reportage over deze bijzondere tentoonstelling.