Sponsored content

Vegan patisserie. Foto: Debic
De Debic Vegantop: Speel in op de veranderende markt

Verras je klanten met een uitgebreider gebaksassortiment, inclusief plantaardige opties. Dit hazelnoot schuimgebakje toont aan dat er geen compromis gesloten hoeft te worden als het op smaak aankomt. Plantaardig kan net zo smaakvol zijn.

'Granen, zaden en vezels in Puravita zijn echte poweringrediënten'
'Granen, zaden en vezels in Puravita zijn echte poweringrediënten'

Consumenten willen meer dan ooit gezond eten. Maar dat eten moet wel lekker smaken! De diverse broodsoorten van Puravita passen perfect bij die verlanglijst. De smaakvolle meergranenbroden in deze lijn van Puratos bevatten namelijk minstens evenveel vezels als volkorenbrood, zijn lactosevrij en beschikken daarnaast per soort over extra gezondheidseigenschappen.

Bakkerij van Otten heeft twee touchschermen in de productie.
'Recepten bijhouden biedt alleen maar voordelen'

In de afgelopen jaren zijn er verschillende wetswijzigingen geweest omtrent productspecificatie. Recepten handmatig bijhouden op receptenkaarten, in receptboeken of een Excelbestand is voor de bakker niet meer te doen en kost veel tijd. Gelukkig zijn er receptbeheerprogramma's die bakkers helpen met hun ingrediëntendeclaraties, etikettering, kostprijsberekening en ook met het bepalen van de warenwettelijke benaming.

Recept voor 'Boek van Sint'
Recept voor 'Boek van Sint'

Ambachtelijke bakkers kunnen zich met hun sinterklaasassortiment van de supermarkt onderscheiden door verrassende producten van een uitstekende kwaliteit aan te bieden; bijvoorbeeld met het gebakje 'Boek van Sint'.

Recept voor Saint Honoré taart
Recept voor Saint Honoré taart

Een Saint-Honorétaart is een gebak uit de Franse keuken, dat wordt gemaakt op een bodem van bladerdeeg met slagroom. Hierop worden soesjes gevuld met banketbakkersroom gestapeld. De soesjes worden bestreken met gekaramelliseerde suiker.