Alles over Zoutmonitoring

Zoutgehalte in brood voor derde jaar op rij stabiel
Zoutreductie is een schoolvoorbeeld van hoe producenten kunnen omgaan met de gezondheid van de consument. Voor het derde jaar op rij is de...

RIVM ziet maar kleine stappen in zout- en suikerreductie
Afspraken tussen de voedingsindustrie en het ministerie van VWS uit 2014 om minder zout en suiker te gebruiken, hebben maar beperkt effect gehad. Dat...

Zoutmonitor laat opnieuw (lichte) daling zouttoevoeging zien
Opnieuw hebben bakkerijen in het grootbedrijf de zouttoevoeging op brood verminderd; de gemiddelde toevoeging van zout op droge stof ligt in 2020 op...

Tien jaar zoutmonitor: 2,7 miljoen kilo minder in brood
De afgelopen 10 jaar zijn grote stappen gezet als het gaat om de zoutreductie in brood. Op jaarbasis gebruikt de bakkerij nu 2,7 miljoen kilo zout...

Bakkerij gebruikt flink minder zout in brood
De hele bakkerijbranche, zowel de industrie als het ambacht, laat een reducering van zout in brood zien. Uit de tiende zoutmonitoring blijkt dat...

Het goede voorbeeld
De NVB heeft in 2018 het Nederlands Bakkerij Centrum de tiende Zoutmonitoring laten uitvoeren. Hierbij zijn in heel Nederland broden getest op het...

NBC voert tiende landelijke zoutmonitoring uit
In opdracht van de NVB gaat NBC de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitvoeren. Naast grootbrood zal dit jaar ook een groot deel kleinbrood...