Grow Recruitment
Steeds minder supermarktbrood verspild
De hoeveelheid retourstromen van brood vanuit supermarkten is afgenomen met 40% ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit de NVB monitor brood- en...
De hoeveelheid retourstromen van brood vanuit supermarkten is afgenomen met 40% ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit de NVB monitor brood- en...
Overgebleven producten worden bij bakkerij Voordijk in Ridderkerk gebruikt als brandstof voor de acht gasovens van het familiebedrijf. Geert Voordijk...
Iedere consument in Nederland verspilt circa 3 boterhammen per week, wat neerkomt op ruim 60 miljoen boterhammen die wekelijks 'verdwijnen'. Om daar...
Sunt / The Banana Factory heeft in samenwerking met De Graaf Bakeries een circulaire American Cookie op de markt gebracht. Deze is gemaakt van...
In het grootbedrijf is het aandeel reststromen van banket tussen 2020 en 2022 met ruim een kwart afgenomen. Het aantal retouren van brood is met 30...
De bakkerijsector moet verduurzamen. Daarbij gaat het om veel verschillende aspecten, zoals duurzame grondstoffen en productieprocessen en minder...
Supermarkten verkochten in 2022 gemiddeld 98,62% van al het voedsel dat werd aangeboden. Daarmee is de hoeveelheid voedselverspilling met 17,4%...
In de bakkerij van de toekomst wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt. Dat heeft betrekking op een breed aantal onderwerpen, zoals energiebesparing, het...
Too Good To Go heeft in Nederland in minder dan een jaar tijd ruim 100.000 Magic Pakketten aan consumenten geleverd. Deze pakketten bevatten...
Iedere bakker heeft te maken met derving. Hoe voorkom je dit zoveel mogelijk én op welke manier ga je voedselverspilling tegen? Meesterbakker...