Alles over voedselverspilling

Brood van Gisteren bij Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs: 'Zo kun je nog iets verdienen aan brood van een dag oud'

Brood van Gisteren bij Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs: 'Zo kun...

Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs biedt sinds deze week 'Brood van Gisteren' aan. Hiermee gaat de bakkerij nog een stapje verder om...

Tweedekanswinkel Van Maanen groot succes: tweede vestiging een feit

Tweedekanswinkel Van Maanen groot succes: tweede vestiging een feit

Na de positieve reacties op het eerste filiaal in Katwijk, heeft Bakker van Maanen besloten om de winkel aan het Kooiplein in Leiden eveneens om te...

Gratis stickers voor deelname Verspillingsvrije Week

Gratis stickers voor deelname Verspillingsvrije Week

De week van 11 tot en met 17 september staat volop in het teken van het tegengaan van verspilling. Ook ambachtelijke bakkers kunnen hieraan...

Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg voor bakkers

Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg...

Industriële bakkers die aan de slag willen met de reststroom bierbostel als ingrediënt, lopen vaak tegen verwerkingsproblemen aan. Het product is...

Gebak met broodpasta. Foto: Bakery Sweets Center

Project Retourbrood wint circulariteitsprijs: 'Eerste producten met...

Studenten van Aeres MBO Life Sciences in Leeuwarden sleepten tijdens de uitreiking van de LC Awards 2023 de Circulair Friesland- Spark Award in de...

Reststromen verwerken in brood? Bakkerij Pré Pain en MaGie Creations laten zien dat het kan

Reststromen verwerken in brood? Bakkerij Pré Pain en MaGie Creations...

Bakkerij Pré Pain en circulair innovator MaGie Creations gaan de foodretail en horeca vanaf deze maand voorzien van duurzame broodconcepten op basis...

De Too Good To Go-app van Den Soeten Inval op de mobiele telefoon.

Bakkers belangrijk voor Too Good To Go: '1,9 miljoen pakketten gered...

Sinds Too Good To Go actief in Nederland is zijn 2000 bakkers aangesloten. Ook in België stijgt dit aantal. Daar doen inmiddels meer dan 1200 bakkers...

Zwijndrecht Oud-bakker Cor van Meer begon al vroeg (in de jaren negentig) met het verkruimelen van brood tegen voedselverspilling. Hij gebruikte het mengsel voor nieuwe broden. Dat deed hij met een zogeheten broodverkruimelaar. Foto's: Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Robert Vos

Oud-bakker was recyclinghype ver vooruit met broodkruimelmachine: wat...

Oud-bakker Cor van Meer is eind 2017 gestopt met zijn bakkerij in Prinsenbeek. Maar nog steeds roert hij zich, omdat de inwoner van Kruisland begaan...

Prototype van de verpakking.

Eerste circulaire chocolade is een feit: versuikerde broodpasta in de...

ChocMans, een kleinschalige chocolaterie op Terschelling, heeft de eerste circulaire chocolade van Nederland ontwikkeld door 10 procent broodpasta...

Twee nominaties voor Circulair Brood van Top Bakkers

Twee nominaties voor Circulair Brood van Top Bakkers

Top Bakkers is met Circulair Brood twee keer genomineerd voor de Horecava Innovation Awards 2023, namelijk voor de categorie Food & Beverage en voor...