
Studenten brood- en banketopleidingen gaan samen met bedrijven...
Het MBO-onderwijs in Rotterdam-Rijnmond gaat samen met bedrijven in Rotterdam voedselverspilling tegen door middel van het project ‘Let’s change the...
Het MBO-onderwijs in Rotterdam-Rijnmond gaat samen met bedrijven in Rotterdam voedselverspilling tegen door middel van het project ‘Let’s change the...
Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations wil een duurzame bestemming vinden voor bierbostel. De bouw van een demo-fabriek staat op de...
Kun je voedertarwe inzetten voor menselijke consumptie, voor hoogwaardige bakproducten zelfs? Met die vraag en een paar zakken Flevolandse tarwe...
Verspilling tegengaan staat hoog op de agenda van voedselproducerend Nederland. Ook Bakkerij 't Kraayennest in Nijmegen draagt daaraan bij. De...
In Nederland wordt jaarlijks 150.000 ton brood weggegooid. Daarvan is 50.000 ton nog bruikbaar. Dit kan verwerkt worden tot broodpasta en zo een...
De eerste fase van het retourbroodproject wordt op 10 november afgerond. De resultaten mogen er zijn. Van koekjes tot yoghurt en van stroop tot...
Too Good To Go, de snelgroeiende app tegen voedselverspilling, is opnieuw verkozen tot meest inspirerende organisatie van Nederland. In aanloop naar...
Als gevolg van de inflatie proberen Nederlanders zoveel mogelijk te besparen op de dagelijkse boodschappen. Het consumentenvertrouwen was volgens het...
Startup De Tweede Jeugd gebruikt restbroden van bakkers uit de buurt. Van het brood worden onder andere diepvriestosti’s gemaakt. Hiermee wil de...
Dure boodschappen en stijgende energieprijzen leiden ertoe dat meer mensen een beroep doen op de voedselbank. 'De zomerdip blijft dit jaar uit', zegt...