Alles over Vegetarisch

Joep Gommans Foto: Bert Jansen

Column Joep Gommans: Hoe vegan ben jij al?

Vegan, het is een term die sommigen misschien nog steeds doet zuchten. Maar laten we eerlijk zijn: de vegangolf is geen tijdelijke bevlieging, het is...

Broer en zus Morgane en Adam Belibel kozen de naam van de Griekse filosoof Epicurieus voor hun bakkerij. Foto's: Dennis Wisse

Epicurieus: 'Bakkers kunnen vegan niet negeren'

Ons land telt maar weinig banketbakkerijen die zich volledig toeleggen op vegan producten. Broer en zus Morgane en Adam Belibel waagden zes jaar...

Leo van Etten: ‘Steeds vaker kiest de jeugd voor vegetarische producten en daar kunnen we niet voor weglopen.’ Foto’s: Ton Kastermans

Mind Your Meat levert gehakt aan vegan-tak Bakkertje Deeg

Bakkertje Deeg is de eerste bakkersklant voor Mind Your Meat. Het Naardense bedrijf dat vleesvervangers produceert, levert vegan gehakt voor...

Foto: Archief Bakkerswereld

ProVeg: kwart van de Nederlanders hoopt op toekomst zonder vlees

Nederlanders zijn in hun ideeën over de veehouderij veel radicaler dan zij laten zien in hun huidige gedrag, gezien de hoge vleesconsumptie....

Vegan is een wereldwijde trend, die mogelijkheden schept voor de gehele bakkerijsector. Foto's: Bakels Senior

Bakels Senior: 'Vegan biedt mogelijkheden voor complete...

Vegan is een wereldwijde trend, die mogelijkheden schept voor de gehele bakkerijsector. Dat is reden voor Bakels om samen met haar wereldwijde...

De oprichters van Vly foods.

ProVeg Incubator is open voor aanvragen

ProVeg, de toonaangevende incubator voor voedsel startups, is open voor aanvragen. De incubator ondersteunt baanbrekende bedrijven die het...

Nieuw bestuur Foodvalley NL van start

Nieuw bestuur Foodvalley NL van start

Het Foodvalley ecosysteem internationaal op de kaart zetten en de slagkracht van innovatieve voedingsmiddelenbedrijven in Nederland vergroten. Dat is...

Foto's: Pruvé

'Pasen, het nieuwe Kerstmis?'

Vroeger was Kerstmis hét moment van het jaar voor de bakker. Emma Sterken van Pruvé merkt dat er een verschuiving plaatsvindt. 'Feestdagen worden...

Foto's: Floris Heuer

Stijging aantal bezoekers Horecava 2020

Op de 64e editie van de Horecava, die vorige week maandag tot en met donderdag plaatsvond, werd in totaal door 75.000 foodservice professionals...

Willem-Pie vegan Bakery verdriedubbelt slagkracht

Willem-Pie vegan Bakery verdriedubbelt slagkracht

Op het voormalige adres van bakkerij en patisserie Bakkerij Schouten in Amsterdam Slotervaart opent maandag 25 november de 100 procent plantaardige...