Alginaat en gellangom vervangen gelatine in tompoucen Jumbo

Alginaat en gellangom vervangen gelatine in tompoucen Jumbo

Jumbo heeft een plantaardig alternatief gevonden voor gelatine in de tompouce. Dit is het laatste product in de verse gebak-categorie van de banketbakkerij van de retailer, waarbij de receptuur is aangepast en er geen dierlijke gelatine meer wordt gebruikt.

Van Noppert tompouces van Breimer's Bakkerij. Foto: Facebook

Bakkers uit Joure verkopen speciaal 'Van Noppert gebak'

De Jouster bakkerijen Breimer en Hallema zijn zo trots dat Andries van Noppert, keeper van het Nederlands Elftal, uit Joure komt dat ze speciaal gebak verkopen.

Jurgen Koens ontwikkelde dit millefeuille-taartje met Hollandse kers en Java-chocolade. Foto's: Bert Jansen

Het recept: exclusieve Hollandse tompouce in verrassende jas

Hoe kun je als banketbakker je klanten verrassen in de decembermaand? Volgens patissier Jurgen Koens door vooral onderscheidend te zijn en af te stappen van het glanzende, geglaceerde desserttaartje. 'Dat hoeft niet moeilijk te zijn.'

Bakkerij Vooges wint proeverij en maakt 3.000 tompoucen voor ouderen

Bakkerij Vooges wint proeverij en maakt 3.000 tompoucen voor ouderen

Bakkerij Vooges mag drieduizend oranje tompoucen maken voor de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in Amstelveen.

De Oranje 'Soesporters' van Bakkerij Verba.

Bakkers spelen in op winst Max Verstappen

Diverse bakkers in ons land hebben ingespeeld op het wereldkampioenschap van Max Verstappen. Banketbakkerij Gustaaf bakte op verzoek van klanten een speciale Max Verstappen-taart. Bakkerij Verba maakte naast een taart ook speciale oranje 'Soesporters' en Bakkerij Toebast introduceerde de Max Verstappen-tompouce.

Fabian Holtrop heeft Holtkamp Patisserie – Chocolaterie van zijn vader overgenomen.

Tompoucekoning Koos Holtkamp met pensioen

De bekende Maassluisse patissier Koos Holtkamp (71) van bij Holtkamp Patisserie - Chocolaterie is zaterdag met pensioen gegaan. Zoon Fabian is samen met zijn partner Suzanne de nieuwe eigenaar geworden van het bedrijf.

De Tompoucen Drive In Sis&Bro Bakery in Ommen op Koningsdag 2020.

Koningsdag 2021: Oranjelekkernijen, online bestellingen én Tompouce Drive In Bier

Bakkers bereiden zich massaal voor op Koningsdag. Veel ondernemers vragen hun klanten om de tompoucen en andere oranje-lekkernijen online te bestellen. Ook worden drive-ins gehouden voor het afhalen van bestellingen. Bij Sis&Bro Bakery in Ommen kunnen klanten dinsdag niet alleen tompoucen ophalen, maar ook oranjebitter, hapjes en zelfs speciaal 'Oranje Tompouce Drive-In Bier'.

In de nieuwe lijn bedrijfskleding wordt zowel de broek als de buis wit. 
Foto: Hema

Hema verlengt samenwerking met Lavans

Hema en bedrijfskledingspecialist Lavans hebben hun contract met vijf jaar verlengd. Het warenhuis heeft op gebied van voedselveiligheid en kwaliteit een naam hoog te houden, waar Lavans zich achter schaart.

'Hier kun je geen afstand van houden'

'Hier kun je geen afstand van houden'

Ondernemer Jos Huijbregts van Bakkerij Van Vessem in Haarlem komt met een origineel idee: 1,5-meter afstandstape en vloerstickers tot de 1,5-decimeter-tompouce... met daarbij de tekst: 'Hier kun je geen afstand van houden'.

Bakkers doen goede zaken op Koningsdag

Bakkers doen goede zaken op Koningsdag

Juist in deze coronatijd wilden veel mensen op Koningsdag genieten van oranjetompouces en - soezen. Veel Nederlandse bakkers hebben gisteren hele goede zaken gedaan. Sommigen via verkoop in de winkel, anderen via een drive-in. Veelal ontstonden er lange rijen en was het oranjelekkers bijna niet aan te slepen.