Alles over Studenten

Gebak met broodpasta. Foto: Bakery Sweets Center

Project Retourbrood wint circulariteitsprijs: 'Eerste producten met...

Studenten van Aeres MBO Life Sciences in Leeuwarden sleepten tijdens de uitreiking van de LC Awards 2023 de Circulair Friesland- Spark Award in de...

Nederlandse bakkerijstudenten creatief met reststroom van Amerikaanse amandelschillen

Nederlandse bakkerijstudenten creatief met reststroom van Amerikaanse...

Het verwaarden van reststromen is een hot topic in de voedingsindustrie. Royal Steensma, leverancier van bakkerij-ingrediënten, richt zich op het...

Retourbroodproject: eerste resultaten worden gedeeld

Retourbroodproject: eerste resultaten worden gedeeld

De eerste fase van het retourbroodproject wordt op 10 november afgerond. De resultaten mogen er zijn. Van koekjes tot yoghurt en van stroop tot...

Sandra Dijkstra kan als banketbakker al haar creativiteit kwijt. Foto: Andries van der Werf

Sandra Dijkstra (22) over banketbakkersvak: 'Praktijk is veel leuker...

Sandra Dijkstra (22) uit Rinsumageest is inmiddels ruim een jaar in dienst bij Bakkerij Braaksma in Oentsjerk. Daar zit ze helemaal op haar plek. 'Ik...

De Bijenkorf in Amsterdam sluit voorlopig drie avonden per week haar deuren.

Arbeidstekort rukt verder op: Bijenkorf paar avonden dicht (FNV blij)...

De Bijenkorf in Amsterdam gaat vanaf volgende week op drie doordeweekse avonden een paar uur eerder dicht. De maatregel geldt voorlopig voor drie...

Showstukken zoals deze zijn te zien op Crafted.

Summa viert lustrum Crafted in het Klokgebouw Eindhoven

Tweeduizend studenten van het Summa College in Eindhoven treden 30 juni in de schijnwerpers op de vijfde editie van Crafted. Het festival viert het...

Mark Wils, docent van Summa Brood & Banket.

Summa Brood en Banket vernieuwt curriculum: inspelen op snel...

Summa Brood en Banket leidt studenten op tot werkgevers en werknemers van de toekomst. Ze zijn bekend met de nieuwste trends en technieken en kunnen...

Sanne Kalf. Andries van der Werf

Banketbakker en docent, een ideale combinatie?

Sanne Kalf (23) werkt in de banketbakkerij van Bakkerij Breimer in Lemmer én is leerling-docent bij het Friesland Collega in Leeuwarden. Juist de...

Futuremakers: nieuw event zet food en proces in the spotlight

Futuremakers: nieuw event zet food en proces in the spotlight

Het unieke event Futuremakers vindt 13 oktober plaats. Dit is een samenwerking tussen diverse netwerken in de noordelijke food- en processector,...

foto's: Bakery Sweets Center

Kombucha van oud brood blijkt complex proces

Uit onderzoek van Katinka de Maat en Thijs Wiggers, studenten voedingsmiddelentechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein, is gebleken dat het...