
Weyerts Eygen Volkoren Tarwebrood: streekproduct met aandacht voor...
Het project Van akker naar bakker is van start gegaan. Van graanzaadje tot een smakelijk brood, gerealiseerd binnen een straal van slechts 10...
Het project Van akker naar bakker is van start gegaan. Van graanzaadje tot een smakelijk brood, gerealiseerd binnen een straal van slechts 10...
Pompoenen telen deed groentekweker Gert Smits al, wel zestig soorten, voor consumptie en voor de sier. Oliepompoenen verhakselen om vervolgens de...
De Putse Janhagel van bakker Greg de Schutter van De Schutter Brood en Banket in Putte is in België erkend als streekproduct. Het ambachtelijk...
Carlz is in Nederland dé specialist op het gebied van handgemaakte stads- en streekbonbons. Inmiddels is De Alphense Bal gelanceerd op basis van een...
Nespresso heeft een nieuwe manier gevonden om zijn koffiecups aan te prijzen: met een stuk zelfgebakken Kladdkaka. De koffieleverancier lift hierbij...
Ondanks corona wordt de brokmoppentraditie in Leende voortgezet. Doordat de jaarmarkt, Lind Mèrt, nu online wordt gehouden, duurt het...
Bakkerij Leon van Dongen in Wagenberg verkoopt een specialiteit: De Gammaruskoek, vernoemd naar de rooms-katholieke Sint-Gummaruskerk in het dorp....
Bakkerij Schabbink in Saasveld heeft van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) Gouden Bekroningen gekregen voor de Twentse Krentenwegge, het gevulde...
Het klinkt als een tegenstelling: manieren van innovatie zoeken om een traditioneel streekproduct als reepkoek naar een hoger plan te trekken. Zonder...
Albert Heijn bouwt zijn versconcept Streeckgenoten verder uit. In de afgelopen periode is vooral het broodaanbod aanzienlijk uitgebreid.