Stichting Bakkracht

Bakkerij laat zich van haar mooiste kant zien aan studenten en...
Studenten en werkzoekenden zijn gewild bij (grote) bakkerijen. Die zijn namelijk naarstig op zoek naar stagiairs en personeel. Tijdens het...

Sociaal Fonds Bakkersbedrijf stopt in huidige vorm, NBOV stapt eruit
Het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf houdt per 1 augustus 2025 in haar huidige vorm op te bestaan. De NBOV heeft de overige sociale partners laten weten...

Borgesius vaart wel bij Bakkracht-pilot: 'Wat er in korte tijd tot...
In 2022 heeft de stichting Bakkracht de pilot Bedrijfsontwikkelplan aangeboden aan 14 ambachtelijke en industriële bakkerijen. Vanwege het succes...

Wereld van de Bakkerij speelt in op personeelstekort in de sector
Stichting Bakkracht heeft Wereld van de Bakkerij gelanceerd. Dit online platform moet jongeren niet alleen enthousiasmeren voor het bakkersvak, maar...

Leren van elkaar: Bakkracht vraagt aandacht voor harde en zachte...
Leren van elkaar en die kennis beter benutten, zowel als het gaat om harde als zachte vaardigheden. Het zijn enkele conclusies die te trekken zijn...

Leren op de werkvloer: pilot Bedrijfsontwikkelplan biedt concrete...
'Leren doen wij eigenlijk iedere dag.' Dat concludeert Derkjan Marsman na deelname aan de pilot Bedrijfsontwikkelplan, aangeboden door de stichting...

Futuremakers wederom succesvol: meer dan de helft van de studenten...
De tweede editie van Futuremakers vond woensdag 13 oktober in Leeuwarden plaats. Bijna negentig studenten gingen met dertig bedrijven uit het Noorden...

Wil je een STAP-subsidie aanvragen? Nog even geduld
Helaas lukt het niet om de trainingen met een branche-erkenning tijdig in het scholingsregister van DUO te krijgen. De trainingsaanbieders hebben...

Vijftien bakkerijen starten pilot Bedrijfsontwikkelplan voor...
De pilot Bedrijfsontwikkelplan is van start gegaan. Vijftien bakkersbedrijven, variëren van industrieel tot klein ambachtelijk, zetten de komende...

Stichting Bakkracht pakt instroom jeugd aan
Stichting Bakkracht gaat in samenwerking met de Bureau Coen de geringe instroom van jeugd in de bakkerij in kaart brengen en aanpakken. De...