Alles over Sonneveld

Oliebollen

Dé perfecte oliebol bakken? Dat kan met deze vijf tips

Oliebollen zijn dé omzetmaker in de decembermaand. Hoe zet je dit jaar je oliebollen optimaal op de kaart? Hierbij de belangrijkste tips op een rij.

Foto: Dawn Foods
halloween

Zo geef je jouw omzetmakers een 'Halloweentwist'

Halloween wordt in ons land steeds populairder. Ambachtelijke bakkers kunnen hier hun voordeel mee doen. Maar hoe zorg je voor een efficiënte werkwijze en een verrassend eindresultaat?

Foto: Dawn Foods / Royal Steensma
feestdagen

Kleinere porties maken het feestdagenassortiment nóg aantrekkelijker

Het aanbieden van kleinere porties biedt diverse kansen. Hiermee kun je het feestdagenassortiment nóg aantrekkelijk maken voor klanten die bewust met eten omgaan. Ook spreek je hiermee mensen aan die op zoek zijn naar gemak en variatie en het leuk vinden om nieuwe smaken en producten uit te proberen.

Glutenvrij hamburgerbroodje. Foto: Puratos
assortiment

Dit zijn de vier belangrijkste grondstoffentrends en zo speel je er...

Consumenten willen niet alleen een smakelijk product, maar ook gezonde, clean-label- en lokale grondstoffen. Voor de ambachtelijke bakker is het belangrijker om hier rekening mee te houden. Wat zijn de vier belangrijkste grondstoffentrends? En hoe speel je daar optimaal op in?

Foto: CSM
Plantaardig

'Veganizen' van reguliere producten is niet moeilijk met deze recepten

Plantaardige productontwikkeling is een belangrijke trend in de bakkerijsector. 'Steeds meer consumenten kiezen voor een veganistische of flexitarische levensstijl. Bakkers kunnen op een gemakkelijke manier inspelen op deze trend door een regulier product te 'veganizen'.

ondernemen

Dit zijn de najaarstrends: van vintage tot 'nieuwstalgisch'

Traditioneel zijn de laatste maanden van het jaar dé topmaanden voor de bakkerij. Eigen creaties en specialiteiten, die soms al generaties meegaan, kunnen weer worden gebakken. Het is ook de perfecte tijd om met iets verrassends te komen, waarmee de komende weken alvast geoefend kan worden. In dit artikel staan de belangrijkste najaarstrends voor 2024.

Foto: Archief Bakkerswereld
prijzen

Extreem fluctuerende grondstofprijzen: zo ga je daarmee om

De grondstofprijzen zullen voorlopig 'volatiel' blijven, verwachten grondstofleveranciers. Vanwege dergelijke extreem snelle prijsveranderingen wordt zuinig omgaan met grondstoffen steeds essentiëler. Hoe pak je dat aan?

Foto: Puratos
assortiment

Een eigen signatuur aan je producten geven? Dat kan met deze vijf tips

Als ambachtelijke bakker wil je je zoveel mogelijk onderscheiden. Dat maakt het belangrijk om je producten een eigen signatuur te geven. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van desem, variëren in dosering, vorm, uiterlijk en decoratie en door smaakvolle toevoegingen te gebruiken. In dit artikel zetten we de belangrijkste tips op een rij.

Citroenpizzakoek. Foto: Sonneveld
assortiment

Van yoghurtbombe tot citroenpizzakoek: verras je klant met een zomers...

De vakantie is een uitgelezen kans voor ambachtelijke bakkers om de klant extra te verrassen. Dat kan met zomerse lekkernijen op basis van vruchten en/of yoghurt, zomerse broden en ijstaarten. En wil je echt iets bijzonders presenteren? Bied dan citroenpizzakoeken aan.

Foto: Bakels Senior
Olympische Spelen

Olympische Spelen in Parijs: hoge ogen gooien met klassiekers en...

De Olympische Spelen in Parijs zijn vrijdag 26 juli van start gegaan. Het is een mooie aanleiding om de baguettes en de croissants extra onder de aandacht te brengen. Maar ook met andere lekkernijen kun je hoge ogen gooien. In dit artikel zetten we de belangrijkste tips en origineelste recepten op een rij.