Van Delft Biscuits
Dé perfecte oliebol bakken? Dat kan met deze vijf tips
Oliebollen zijn dé omzetmaker in de decembermaand. Hoe zet je dit jaar je oliebollen optimaal op de kaart? Hierbij de belangrijkste tips op een rij.
Oliebollen zijn dé omzetmaker in de decembermaand. Hoe zet je dit jaar je oliebollen optimaal op de kaart? Hierbij de belangrijkste tips op een rij.
Halloween wordt in ons land steeds populairder. Ambachtelijke bakkers kunnen hier hun voordeel mee doen. Maar hoe zorg je voor een efficiënte werkwijze en een verrassend eindresultaat?
Het aanbieden van kleinere porties biedt diverse kansen. Hiermee kun je het feestdagenassortiment nóg aantrekkelijk maken voor klanten die bewust met eten omgaan. Ook spreek je hiermee mensen aan die op zoek zijn naar gemak en variatie en het leuk vinden om nieuwe smaken en producten uit te proberen.
Consumenten willen niet alleen een smakelijk product, maar ook gezonde, clean-label- en lokale grondstoffen. Voor de ambachtelijke bakker is het belangrijker om hier rekening mee te houden. Wat zijn de vier belangrijkste grondstoffentrends? En hoe speel je daar optimaal op in?
Plantaardige productontwikkeling is een belangrijke trend in de bakkerijsector. 'Steeds meer consumenten kiezen voor een veganistische of flexitarische levensstijl. Bakkers kunnen op een gemakkelijke manier inspelen op deze trend door een regulier product te 'veganizen'.
Traditioneel zijn de laatste maanden van het jaar dé topmaanden voor de bakkerij. Eigen creaties en specialiteiten, die soms al generaties meegaan, kunnen weer worden gebakken. Het is ook de perfecte tijd om met iets verrassends te komen, waarmee de komende weken alvast geoefend kan worden. In dit artikel staan de belangrijkste najaarstrends voor 2024.
De grondstofprijzen zullen voorlopig 'volatiel' blijven, verwachten grondstofleveranciers. Vanwege dergelijke extreem snelle prijsveranderingen wordt zuinig omgaan met grondstoffen steeds essentiëler. Hoe pak je dat aan?
Als ambachtelijke bakker wil je je zoveel mogelijk onderscheiden. Dat maakt het belangrijk om je producten een eigen signatuur te geven. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van desem, variëren in dosering, vorm, uiterlijk en decoratie en door smaakvolle toevoegingen te gebruiken. In dit artikel zetten we de belangrijkste tips op een rij.
De vakantie is een uitgelezen kans voor ambachtelijke bakkers om de klant extra te verrassen. Dat kan met zomerse lekkernijen op basis van vruchten en/of yoghurt, zomerse broden en ijstaarten. En wil je echt iets bijzonders presenteren? Bied dan citroenpizzakoeken aan.
De Olympische Spelen in Parijs zijn vrijdag 26 juli van start gegaan. Het is een mooie aanleiding om de baguettes en de croissants extra onder de aandacht te brengen. Maar ook met andere lekkernijen kun je hoge ogen gooien. In dit artikel zetten we de belangrijkste tips en origineelste recepten op een rij.