
Top Bakkers genomineerd voor Horecava-awards met Bakkersgrondstof als...
Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...
Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...
Verspilling tegengaan staat hoog op de agenda van voedselproducerend Nederland. Ook Bakkerij 't Kraayennest in Nijmegen draagt daaraan bij. De...
In Nederland wordt jaarlijks 150.000 ton brood weggegooid. Daarvan is 50.000 ton nog bruikbaar. Dit kan verwerkt worden tot broodpasta en zo een...
Dure boodschappen en stijgende energieprijzen leiden ertoe dat meer mensen een beroep doen op de voedselbank. 'De zomerdip blijft dit jaar uit', zegt...
Van het aandeel niet-verkochte producten in het retailkanaal wegen brood, afbakbrood en banket nog altijd het zwaarst. 7,8 procent van het totaal aan...
Jaarlijks gaat er veel brood retour. We hebben het dan over duizenden tonnen product. Het brood wordt herverwerkt voor de veevoederindustrie. Maar...
Kromme wortels, oud brood, bananen en het groen van prei zijn allemaal waardevolle ingrediënten voor Elzelinde van Doleweerd. Met haar bedrijf...
Uit onderzoek van Katinka de Maat en Thijs Wiggers, studenten voedingsmiddelentechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein, is gebleken dat het...
Oud brood een tweede leven geven. Dat is waar het om draait bij Van de Weijer Drogerij in Panningen. Brood van met name industriële bakkerijen wordt...
Bakkersgrondstof is voor De Tweede Jeugd in Amsterdam begonnen met de productie van desembrood op basis van overtollig brood. Bakkersgrondstof werkt...