Alles over retourbrood

Project Retourbrood wint circulariteitsprijs: 'Eerste producten met...
Studenten van Aeres MBO Life Sciences in Leeuwarden sleepten tijdens de uitreiking van de LC Awards 2023 de Circulair Friesland- Spark Award in de...

Eerste circulaire chocolade is een feit: versuikerde broodpasta in de...
ChocMans, een kleinschalige chocolaterie op Terschelling, heeft de eerste circulaire chocolade van Nederland ontwikkeld door 10 procent broodpasta...

Top Bakkers genomineerd voor Horecava-awards met Bakkersgrondstof als...
Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...

't Kraayennest levert Steengoed restbrood voor Steengoed blond-bier
Verspilling tegengaan staat hoog op de agenda van voedselproducerend Nederland. Ook Bakkerij 't Kraayennest in Nijmegen draagt daaraan bij. De...

Welke producten van retourbrood scoren het best?
In Nederland wordt jaarlijks 150.000 ton brood weggegooid. Daarvan is 50.000 ton nog bruikbaar. Dit kan verwerkt worden tot broodpasta en zo een...

Drukte voedselbank houdt aan in doorgaans stille zomerperiode, Too...
Dure boodschappen en stijgende energieprijzen leiden ertoe dat meer mensen een beroep doen op de voedselbank. 'De zomerdip blijft dit jaar uit', zegt...

Onverkocht aandeel brood en banket in retail blijkt onveranderd hoog
Van het aandeel niet-verkochte producten in het retailkanaal wegen brood, afbakbrood en banket nog altijd het zwaarst. 7,8 procent van het totaal aan...

Bakery Sweets Center start megaproject om retourbrood op te waarderen
Jaarlijks gaat er veel brood retour. We hebben het dan over duizenden tonnen product. Het brood wordt herverwerkt voor de veevoederindustrie. Maar...

Koekjes van oud brood en kromme wortels? Upprinting Food gaat...
Kromme wortels, oud brood, bananen en het groen van prei zijn allemaal waardevolle ingrediënten voor Elzelinde van Doleweerd. Met haar bedrijf...

Kombucha van oud brood blijkt complex proces
Uit onderzoek van Katinka de Maat en Thijs Wiggers, studenten voedingsmiddelentechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein, is gebleken dat het...