
Het verwaarden van reststromen is een hot topic in de voedingsindustrie. Royal Steensma, leverancier van bakkerij-ingrediënten, richt zich op het...
Het verwaarden van reststromen is een hot topic in de voedingsindustrie. Royal Steensma, leverancier van bakkerij-ingrediënten, richt zich op het...
De twee kanshebbers voor de Horecava Innovation Award 2023, die vanuit de (banket)bakker interessant zijn , moeten zich tevreden stellen met hun...
Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...
Biochemie studenten aan het Belgische Hogent-collega hebben een manier gevonden om van oude broodreststromen van industriële bakkers ‘Loaf Foam’ te...
Madeleine Gielens, oprichter MaGie Creations, heeft van de stichting Samen tegen Voedselverspilling een voucher ontvangen voor haar innovatie: om...
Van overgebleven brood en banket extra omzet maken, maar hoe? In Het Praktijklokaal op de Bakkersvak in Gorinchem gaat de organisatie samen met...
Een proef in Rotterdam om van oud brood energie te maken, is een succes, zo meldt de NOS. In drie jaar tijd is in Rotterdam 125.000 kilo brood...
Een aantal weken geleden was ik met een collega uit Engeland in gesprek over voedselverspilling. Hij zei: ‘Het doneren van onverkocht brood aan...
BrouwBrood is een duurzaam initiatief van vier studenten van de opleiding Bèta-Gamma van de Universiteit van Amsterdam. Zij maken van de reststromen...
Hemelswater is de overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2016. Het product won ook in de in de categorie Food & Beverage. Het bedrijf...