Stroomtekort opgelost: Patisserie Nijtmans floreert op nieuwe locatie
Marco Nijtmans is trots op de nieuwe patisserie. Slechts enkele honderden meters verwijderd van de vorige locatie in Amersfoort draait hij een hogere...
Marco Nijtmans is trots op de nieuwe patisserie. Slechts enkele honderden meters verwijderd van de vorige locatie in Amersfoort draait hij een hogere...
MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de kaart: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...
Industriële bakkers die aan de slag willen met de reststroom bierbostel als ingrediënt, lopen vaak tegen verwerkingsproblemen aan. Het product is...
Het verwaarden van reststromen is een hot topic in de voedingsindustrie. Royal Steensma, leverancier van bakkerij-ingrediënten, richt zich op het...
De twee kanshebbers voor de Horecava Innovation Award 2023, die vanuit de (banket)bakker interessant zijn , moeten zich tevreden stellen met hun...
Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...
Biochemie studenten aan het Belgische Hogent-collega hebben een manier gevonden om van oude broodreststromen van industriële bakkers 'Loaf Foam' te...
Madeleine Gielens, oprichter MaGie Creations, heeft van de stichting Samen tegen Voedselverspilling een voucher ontvangen voor haar innovatie: om...
Van overgebleven brood en banket extra omzet maken, maar hoe? In Het Praktijklokaal op de Bakkersvak in Gorinchem gaat de organisatie samen met...
Een proef in Rotterdam om van oud brood energie te maken, is een succes, zo meldt de NOS. In drie jaar tijd is in Rotterdam 125.000 kilo brood...