Alles over Reststromen

Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations, en bakker Jan-Aart Schuld ontwikkelden koolhydraatarm brood van brouwgerst. Foto: MaGie Creations

Bakker Schuld ontwikkelt koolhydraatarm brood met geupcycled...

Bakkerij Schuld in Oldebroek en Elburg verkoopt in alle filialen een nieuw koolhydraatarm brood. Schuld gebruikt geupcycled brouwgraan, een...

Wekelijks 60 miljoen boterhammen down the drain: bakkerij haakt aan bij Verspillingsvrije Week

Wekelijks 60 miljoen boterhammen down the drain: bakkerij haakt aan...

Iedere consument in Nederland verspilt circa 3 boterhammen per week, wat neerkomt op ruim 60 miljoen boterhammen die wekelijks 'verdwijnen'. Om daar...

Studenten Wout de Beer (links) en Michel Schaafsma overhandigen hun Vloeibare Boterham aan Tweede Kamerlid Aant-Jelle Soepboer. Foto: Andries van der Werf

Biertje? Oud brood wordt 'Vloeibare Boterham'

Studenten uit Leeuwarden hebben een 'Vloeibare Boterham' aangeboden aan Tweede Kamerlid Aant-Jelle Soepboer. Door oud brood te verwerken in bier...

Bakkersgrondstof kent drie aandeelhouders: Jos Veltmaat, Paul Berntsen en Sebastiaan Hetterschijt.
Foto: Bakkersgrondstof

Recyclen restbrood kwam niet van de grond, nu failliet

Met het oog op duurzaamheid lijkt herbestemming van oud brood dit probleem aan te pakken. Helaas is het lastig om zo'n initiatief rendabel te...

Jelle de Boer (links) en Jens Schievink. Foto: BSC

Jonge onderzoekers maken fudge van koffieafval

Jelle de Boer (18) is student Levensmiddelentechnologie bij Aeres MBO in Leeuwarden. Toen hij zag hoeveel reststromen er vrijkomen tijdens het...

Foto: MaGie Creations

MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel...

MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de kaart: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...

Foto: Archief Bakkerswereld

Bakkers belangrijk voor Too Good To Go: '1,9 miljoen pakketten gered...

Sinds Too Good To Go actief in Nederland is zijn 2000 bakkers aangesloten. Ook in België stijgt dit aantal. Daar doen inmiddels meer dan 1200 bakkers...

Archief Bakkerswereld

Studenten strijden om beste product op basis van restromen van brood,...

De derde editie van de bake-off tussen de brood- en banketopleidingen van het Albeda en Zadkine vindt woensdag 14 april plaats. Leerlingen van beide...

Foto's: Tsjollyn Kuperus, Hilco Wagenaar, studenten Mbo Life Sciences

Bakery Sweets Center start megaproject om retourbrood op te waarderen

Jaarlijks gaat er veel brood retour. We hebben het dan over duizenden tonnen product. Het brood wordt herverwerkt voor de veevoederindustrie. Maar...

Sunt haalt 1.1 miljoen groeigeld op voor bananenimperium

Sunt haalt 1.1 miljoen groeigeld op voor bananenimperium

Een eigen bananenfabriek om de miljoenen bananen in Europese havens te redden van onnodige verspilling, leverancier worden van een hoogwaardige...