Alles over Reststromen

Foto: MaGie Creations

MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel...

MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de kaart: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...

Foto: Archief Bakkerswereld

Bakkers belangrijk voor Too Good To Go: '1,9 miljoen pakketten gered...

Sinds Too Good To Go actief in Nederland is zijn 2000 bakkers aangesloten. Ook in België stijgt dit aantal. Daar doen inmiddels meer dan 1200 bakkers...

Archief Bakkerswereld

Studenten strijden om beste product op basis van restromen van brood,...

De derde editie van de bake-off tussen de brood- en banketopleidingen van het Albeda en Zadkine vindt woensdag 14 april plaats. Leerlingen van beide...

Foto's: Tsjollyn Kuperus, Hilco Wagenaar, studenten Mbo Life Sciences

Bakery Sweets Center start megaproject om retourbrood op te waarderen

Jaarlijks gaat er veel brood retour. We hebben het dan over duizenden tonnen product. Het brood wordt herverwerkt voor de veevoederindustrie. Maar...

Sunt haalt 1.1 miljoen groeigeld op voor bananenimperium

Sunt haalt 1.1 miljoen groeigeld op voor bananenimperium

Een eigen bananenfabriek om de miljoenen bananen in Europese havens te redden van onnodige verspilling, leverancier worden van een hoogwaardige...

Nijsen wil ook reststromen uit detailhandel en horeca tot diervoeders verwerken

Nijsen wil ook reststromen uit detailhandel en horeca tot diervoeders...

Jaarlijks wordt er in Nederland zo'n twee miljard kilogram voedsel verspild. Een belangrijke oorzaak daarvan is het verbod om reststromen uit horeca...

Bedrijven kunnen subsidie krijgen om voedselverspilling tegen te gaan

Foodbedrijven kunnen bij de stichting Samen Tegen Voedselverspilling subsidie aanvragen om voedselverspilling tegen te gaan. Ontbijt- en...