
Circulair brood en Nederlandse kweekvanille leggen het af tegen...
De twee kanshebbers voor de Horecava Innovation Award 2023, die vanuit de (banket)bakker interessant zijn , moeten zich tevreden stellen met hun...
De twee kanshebbers voor de Horecava Innovation Award 2023, die vanuit de (banket)bakker interessant zijn , moeten zich tevreden stellen met hun...
Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...
Verspilling tegengaan staat hoog op de agenda van voedselproducerend Nederland. Ook Bakkerij 't Kraayennest in Nijmegen draagt daaraan bij. De...
De eerste fase van het retourbroodproject wordt op 10 november afgerond. De resultaten mogen er zijn. Van koekjes tot yoghurt en van stroop tot...
De derde editie van de bake-off tussen de brood- en banketopleidingen van het Albeda en Zadkine vindt woensdag 14 april plaats. Leerlingen van beide...
Een kwart van al het geproduceerde brood in Nederland blijft onverkocht. Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof verwerkt al enige tijd oud brood...
Biochemie studenten aan het Belgische Hogent-collega hebben een manier gevonden om van oude broodreststromen van industriële bakkers ‘Loaf Foam’ te...
Jaarlijks wordt er in Nederland zo’n twee miljard kilogram voedsel verspild. Een belangrijke oorzaak daarvan is het verbod om reststromen uit horeca...
Van overgebleven brood en banket extra omzet maken, maar hoe? In Het Praktijklokaal op de Bakkersvak in Gorinchem gaat de organisatie samen met...
Een proef in Rotterdam om van oud brood energie te maken, is een succes, zo meldt de NOS. In drie jaar tijd is in Rotterdam 125.000 kilo brood...