Alles over Restbrood

De Too Good To Go-app van Den Soeten Inval op de mobiele telefoon.

Bakkers belangrijk voor Too Good To Go: '1,9 miljoen pakketten gered...

Sinds Too Good To Go actief in Nederland is zijn 2000 bakkers aangesloten. Ook in België stijgt dit aantal. Daar doen inmiddels meer dan 1200 bakkers...

Redefine Meat is overall winnaar geworden van de Horecava Innovation Award.

Circulair brood en Nederlandse kweekvanille leggen het af tegen...

De twee kanshebbers voor de Horecava Innovation Award 2023, die vanuit de (banket)bakker interessant zijn , moeten zich tevreden stellen met hun...

Topbakker Paul Koenen in de NOS-uitzending.
Foto: still

Top Bakkers genomineerd voor Horecava-awards met Bakkersgrondstof als...

Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...

't Kraayennest levert Steengoed restbrood voor Steengoed blond-bier

't Kraayennest levert Steengoed restbrood voor Steengoed blond-bier

Verspilling tegengaan staat hoog op de agenda van voedselproducerend Nederland. Ook Bakkerij 't Kraayennest in Nijmegen draagt daaraan bij. De...

Retourbroodproject: eerste resultaten worden gedeeld

Retourbroodproject: eerste resultaten worden gedeeld

De eerste fase van het retourbroodproject wordt op 10 november afgerond. De resultaten mogen er zijn. Van koekjes tot yoghurt en van stroop tot...

Archief Bakkerswereld

Studenten strijden om beste product op basis van restromen van brood,...

De derde editie van de bake-off tussen de brood- en banketopleidingen van het Albeda en Zadkine vindt woensdag 14 april plaats. Leerlingen van beide...

Bakkersgrondstof wil verwerking oud brood naar nieuw desembrood opschalen naar wekelijks 30 ton

Bakkersgrondstof wil verwerking oud brood naar nieuw desembrood...

Een kwart van al het geproduceerde brood in Nederland blijft onverkocht. Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof verwerkt al enige tijd oud brood...

Belgische studenten maken 'Loaf Foam' van oude broodstromen

Belgische studenten maken 'Loaf Foam' van oude broodstromen

Biochemie studenten aan het Belgische Hogent-collega hebben een manier gevonden om van oude broodreststromen van industriële bakkers 'Loaf Foam' te...

Nijsen wil ook reststromen uit detailhandel en horeca tot diervoeders verwerken

Nijsen wil ook reststromen uit detailhandel en horeca tot diervoeders...

Jaarlijks wordt er in Nederland zo'n twee miljard kilogram voedsel verspild. Een belangrijke oorzaak daarvan is het verbod om reststromen uit horeca...

Het aanbieden via TooGoodToGo is een mogelijkheid om niet verkocht brood een tweede kans te geven.

Praktijklokaal Bakkersvak: reststromen als omzetmaker?

Van overgebleven brood en banket extra omzet maken, maar hoe? In Het Praktijklokaal op de Bakkersvak in Gorinchem gaat de organisatie samen met...