Alles over NVB

Column: 'Teasercampagne om imago te versterken'

Column: 'Teasercampagne om imago te versterken'

Door de twee EU-broodcampagnes (2108-2020 en 2022-2023) is het imago van brood bij de consument verbeterd. Ook de maatschappelijke ontwikkelingen op...

Industriële productie van brood. Foto NBC

NVB trapt mini-broodcampagne af: brood zonder geheimen

Lezers van de krant van Wakker Nederland hebben vrijdag 5 april deze advertentie kunnen lezen en scannen. De QR-code leidt naar brood.net. Het is de...

Foto: archief Bakkerswereld

Learnings uit het grootbedrijf: inzicht helpt verspilling steeds...

In het grootbedrijf is het aandeel reststromen van banket tussen 2020 en 2022 met ruim een kwart afgenomen. Het aantal retouren van brood is met 30...

NVB-directeur: 'Brood wordt belangrijkste leverancier van plantaardige eiwitten'

NVB-directeur: 'Brood wordt belangrijkste leverancier van...

De Crompouce, vegan gebak, de eiwittransitie, suiker- en zoutverlaging en voedselveiligheidsissues. De bakkerijsector is de laatste maanden van 2023...

Foto: Anne van der Woude

NVB: 'Bakkerijsector moet korter op de bal zitten na grondstoffen- en...

De bakkerijsector heeft een roerige anderhalf jaar achter de rug, gekenmerkt door een grondstoffen- en energiecrisis. Dat heeft flinke verschuivingen...

De Tweede Kamer met de nieuwe leden, onder wie Arend Kisteman (5e van links vooraan), die stopt met bakken en zijn voorzitterschap bij de NBOV. Foto ANP

Column: 'Nachtmerrie of nieuwe werkelijkheid?'

De kiezer heeft gesproken op 22 november. De partij met één lid krijgt de verantwoordelijkheid over het vaasje Nederland. Toch ligt die...

Daniëlle Oosthoek: 'Er kan een conflict in het brein optreden, doordat de consument gezond wil zijn, maar ook wil genieten.'

Suikerreductie in gebak: 'Niet afwachten tot de overheid het oplegt'

'Duurzaamheid gaat ook over toekomstbestendig consumeren. Trends als suikerreductie in gebak kun je daarbij niet negeren.' Met deze woorden trapte...

Anne Mieke Ravenshorst

Editorial: gezamenlijk optrekken lukt kennelijk niet meer

Bakkerij-ondernemers werken zich drie slagen in de rondte werken. Ze zien zich in het nauw gedreven door vakbonden. Die sporen bakkerij-medewerkers...

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Column: 'Samenwerking bakkerijsector is essentieel'

Recentelijk heeft de NBOV een loonafspraak gemaakt met de vakbonden FNV en CNV. Aangezien de NVB al medio 2023 een afspraak had met dezelfde...

Beeld: Shutterstock

Nieuwe cao ambachtelijke bakkerijen is rond: 'Leden stemmen in'

Het onderhandelingsresultaat met het ambacht voor een nieuwe Cao Bakkersbedrijf is door het grootste deel van de leden van FNV en CNV goedgekeurd....