
De Duitse meelbehandelingsspecialist Mühlenchemie heeft ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan een promotieprijs in het leven geroepen voor...
De Duitse meelbehandelingsspecialist Mühlenchemie heeft ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan een promotieprijs in het leven geroepen voor...
De oorlog die Rusland voert met Oekraïne brengt de toevoer van bak- en vultarwe voor de Nederlandse bakkerij niet direct in gevaar. De spanningen...
Madeleine Gielens, oprichter MaGie Creations, heeft van de stichting Samen tegen Voedselverspilling een voucher ontvangen voor haar innovatie: om...
Het gebruik van alternatieve granen in bakkerijproducten is zeker mogelijk, zo leert het Vlaamse Alterbake-project. De verwerking vraagt wel om goed...
Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn, een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de...
Cursisten voor haar workshops brood bakken in Andalusië had Marije Bakt Brood sinds de uitbraak van corona niet. Ze heeft een nieuwe manier gevonden...
Moderne tarwesoorten leveren in principe net zulke aromatische broden als de oude soorten, schreef Bakkerswereld begin dit jaar. Het maartnummer van...
Het ‘hamsteren’ heeft na de eerste overheidsmaatregelen tijdelijk geleid tot een sterkverhoogde vraag naar bloem en meel. Inmiddels is de verkoop...
Maar liefst 85 procent water bevat het Wadbrood dat ze bij Elsenburg & Sebastiani Broodmakers in Amersfoort maken. (Zuur) desembroden met hoge...
Biologische bakkerij De Trog lanceert een Tritordeum brood. De in het Belgische Ieper gevestigde bakkerij, die onder leiding staat van meester bakker...