meel

Brood, de basis - wat moet erin, wat kan erin?
Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn, een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de...

Mühlenchemie looft prijs uit voor onderzoek naar samengesteld meel
De Duitse meelbehandelingsspecialist Mühlenchemie heeft ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan een promotieprijs in het leven geroepen voor...

Crisis in Oekraïne zet tarwemarkt onder druk - Nederlandse...
De oorlog die Rusland voert met Oekraïne brengt de toevoer van bak- en vultarwe voor de Nederlandse bakkerij niet direct in gevaar. De spanningen...

MaGie Creations kan met voucher productie van 'biergraan-meel'...
Madeleine Gielens, oprichter MaGie Creations, heeft van de stichting Samen tegen Voedselverspilling een voucher ontvangen voor haar innovatie: om...

Gebruik van alternatieve granen vraagt om kennis
Het gebruik van alternatieve granen in bakkerijproducten is zeker mogelijk, zo leert het Vlaamse Alterbake-project. De verwerking vraagt wel om goed...

Marije Bakt Brood opent online broodbakschool
Cursisten voor haar workshops brood bakken in Andalusië had Marije Bakt Brood sinds de uitbraak van corona niet. Ze heeft een nieuwe manier gevonden...

De smaak van brood: invloed van graan en bodem
Moderne tarwesoorten leveren in principe net zulke aromatische broden als de oude soorten, schreef Bakkerswereld begin dit jaar. Het maartnummer van...

'Hamsteren' leidde tot tijdelijk verhoogde vraag naar bloem en meel
Het 'hamsteren' heeft na de eerste overheidsmaatregelen tijdelijk geleid tot een sterkverhoogde vraag naar bloem en meel. Inmiddels is de verkoop...

'Slow' Wadbrood laat de natuur spreken
Maar liefst 85 procent water bevat het Wadbrood dat ze bij Elsenburg & Sebastiani Broodmakers in Amersfoort maken. (Zuur) desembroden met hoge...

Tritordeum maakt sprong naar Belgische markt
Biologische bakkerij De Trog lanceert een Tritordeum brood. De in het Belgische Ieper gevestigde bakkerij, die onder leiding staat van meester bakker...