Alles over Levens

De ontwikkeling van het Internet of Things is binnen de foodservice al verder dan velen wellicht denken.
Foto: Shutterstock

Ontwikkelingen op het gebied van bakkerij-apparatuur

De ontwikkelingen op het gebied van bakkerij-apparatuur gaan razendsnel. De productie wordt steeds duurzamer, energievormen veranderen, en de digitalisering blijft verder toenemen. Het Internet of Things is een steeds bekender wordend fenomeen, dat in de foodservice vaker wordt toegepast dan velen wellicht denken.

Het is volgens diverse leveranciers nog de vraag of de komende jaren op grote schaal de overstap van gasgestookt naar elektrisch zal worden gemaakt. 
Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Puttershoek - bakkerij de Koning

'Gasovens zullen voorlopig niet verdwijnen'

In de toekomst worden in de ambachtelijke bakkerijsector alleen nog maar elektrische ovens gebruikt, verwacht Dion van Gorp, bake-offspecialist bij Levens. Volgens hem is de grote meerderheid van de ovens die in bakkerijen worden geplaatst elektrisch. Andere leveranciers zijn het daar niet mee eens. Volgens hen is gasgestookt bakken nog altijd flink goedkoper dan het bakken op elektriciteit, en wordt de overstap daardoor nog niet op grote schaal gemaakt.

Hoe bepaal je de kwaliteit van een bakoven?

Hoe bepaal je de kwaliteit van een bakoven?

Foodcorners zijn in opkomst en ook het bereiden van lekkernijen in het zicht van de klant of gast wordt steeds populairder. Niet alleen creëer je daarmee meer transparantie, het ziet er ook smakelijk uit. Bakkers spelen hierop in door op de winkelvloer af te bakken. Hoe bepaal je nu een goede kwaliteit van de bakoven? Waar let je op? Tips van Levens.

Foto: Pandriks Bake Off

Inspelen op trends met bake-off- en make-offproducten

Bake-off en make-off blijven onverminderd populair in het ambacht. Met deze producten kan zeer gemakkelijk worden ingespeeld op trends, zoals een stijgende vraag naar producten die puur, eerlijk, biologisch, of vegetarisch zijn, of die direct kunnen worden geconsumeerd.

Beeld: Levens

Levens organiseert Nationale Bezorgdag

Levens organiseerde op 4 juli de Nationale Bezorgdag in Gilze. Het doel? Samen met professionals antwoord geven op vragen die spelen rondom deze steeds meer groeiende markt. Hans van den Bosch en Joris Levens gaven de aftrap door een rondje te boksen met de blinddoek waarbij ze een overzicht gaven van de verschillende onderwerpen van de dag.

Bak Innovatie Dagen 2006

'Klein, dus meer tijd'Ruim tweehonderd bakkers bezochten van zondag 15 oktober tot en met dinsdag 17 oktober de Bak Innovatie Dagen in Gilze. Zestien bedrijven presenteerden bij Levens hun waar: van chocolade tot verpakking en van decoratie tot software. De Bak Innovatie Dagen werden voor de tweede keer gehouden.