ingredienten en grondstoffen

Vraag naar halffabricaten neemt toe door personeelskrapte
Detlef Hartmann van La Lorraine Bakery Group ziet de vraag naar halffabricaten toenemen. 'Dit heeft te maken met de krapte op de arbeidsmarkt, maar...

Plantaardig rukt verder op: Kerry introduceert ei-alternatief EgR
Het van oorsprong Ierse bedrijf Kerry introduceert een plantaardig alternatief voor ei. Volgens Kerry bespaart het ingrediënt kosten en jaagt de...

Oorlog en hitte dreigen grondstoffenprijzen opnieuw op te drijven
Ontwikkelingen op de grondstoffen- en wereldmarkt kunnen ertoe leiden dat de prijzen van grondstoffen opnieuw omhoog gaan. Klimaatverandering en...

Ontwikkeling grondstofprijzen: prijsdaling broodmixen verwacht
De prijzen voor de basis-ingrediënten in de bakkerij zijn enorm gestegen. Datzelfde geldt voor van dextrose, melkpoeder en gluten. Hierdoor zijn ook...

Met deze vier tips maak je brood nóg gezonder
Gezonde producten zijn hot. Met volkoren brood hebben de ambachtelijke bakkers dé ultieme troef in handen. Maar ook andere broodsoorten kunnen met...

Bakkers over ondergewaardeerde rogge: eenvoudige verwerking, goede...
Bakery Institute merkt dat rogge zwaar ondergewaardeerd wordt en te weinig liefhebbers kent. Tijdens het event Rye High vertelden bakkers over hun...

Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg...
Industriële bakkers die aan de slag willen met de reststroom bierbostel als ingrediënt, lopen vaak tegen verwerkingsproblemen aan. Het product is...

Productie Nedertarwe opgeschaald: steeds meer bakkers doen mee
Het Nedertarwe-project van meelleverancier Royal Koopmans neemt met ruim 50 aangesloten bakkerijwinkels en een opschaling naar 15.000 ton tarwe...

Zoetwarenexpert: 'Grondstofprijzen waren altijd in beweging, maar...
'De economische crisis heeft een enorme impact op de grondstofprijzen, met name suiker, granen en cacao. Dit is niet alleen toe te schrijven aan de...

Starten vegan producten? Begin met het groot- en kleinbrood, tipt NBC
Bakkers die willen inspelen op de vraag naar vegan producten kunnen volgens Linda van Zonsbeek, Kennisspecialist Voeding & Gezondheid van het...