Alles over Industrie

Introductieprogramma industriële bakkerij nu ook in het Engels

Introductieprogramma industriële bakkerij nu ook in het Engels

Internationale bakkerijmedewerkers in de industriële bakkerij kunnen voortaan ook goed voorbereid van start op hun nieuwe werkplek. Het...

Vanuit de Randstad trok Van Rijsbergen de hele wereld over (eigen foto).

In memoriam: pionier Sietse van Rijsbergen

Sietse van Rijsbergen is op 12 augustus 2024 overleden, naar nu bekend is geworden. Bakkerszoon Van Rijsbergen is 84 jaar geworden. Hij was onder...

'Netcongestie vraagt om politieke keuzes'

'Netcongestie vraagt om politieke keuzes'

Op dit moment zijn de meeste industriële bakkerijen druk aan de slag met het optimaliseren van hun productieproces. Doel hiervan is om de behoefte...

Foto NBC

NVB over cao-enquête FNV: 'goede actie'

De FNV roept medewerkers in de bakkerijsector op om mee te denken over de nieuwe cao voor de Industriële Bakkerij. De Nederlandse Vereniging voor de...

Foto: archief Bakkerswereld

Learnings uit het grootbedrijf: inzicht helpt verspilling steeds...

In het grootbedrijf is het aandeel reststromen van banket tussen 2020 en 2022 met ruim een kwart afgenomen. Het aantal retouren van brood is met 30...

Wietse Nieuwenhuis (oprichter en CEO, links) en Erik Molenschot (Algemeen Directeur) tijdens de feestelijke interne bekendmaking. Eigen foto

Inbak en Indusource gaan verder als inkooporganisatie Indusource

Inbak en Indusource gaan vanaf 5 februari 2024 gezamenlijk verder onder de naam Indusource. Hiermee ontstaat een krachtige en onafhankelijke...

De nieuwste broodlijn van Rademaker.

Rademaker presenteert 'oogstrelende broodlijnen' en productdemo's op...

Rademaker, toonaangevend in industriële deegverwerkingslijnen, presenteert op de IBA in München diverse innovaties. Onder meer de Radini-broodlijn...

Ruud van Erp. Foto: NVB

NVB benoemt onafhankelijk voorzitter om grote vraagstukken aan te...

Ruud van Erp is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB). Met een onafhankelijk voorzitter die bovendien als...

'Bakkers zijn, net als industriële bedrijven, altijd bezig met onder andere innovaties en trends en betere productieprocessen', zegt Peter Remmelzwaal.

Remmelzwaal: 'Het is belangrijk om als bakker/chocolatier...

Patissier Peter Remmelzwaal ziet gourmet en industriële producten steeds dichter naar elkaar toe groeien. Daarom is het juist belangrijk om als...

Nieuwe duurzame bron voor cacao: kweekchocolade als toekomstige optie?

Nieuwe duurzame bron voor cacao: kweekchocolade als toekomstige optie?

Nu de klimaatverandering traditionele cacaoteeltgebieden rond de evenaar bedreigt, kijken chocoladeproducenten naar andere bronnen. De Finse...