Alles over Industrie

De nieuwste broodlijn van Rademaker.

Rademaker presenteert 'oogstrelende broodlijnen' en productdemo's op...

Rademaker, toonaangevend in industriële deegverwerkingslijnen, presenteert op de IBA in München diverse innovaties. Onder meer de Radini-broodlijn...

Ruud van Erp. Foto: NVB

NVB benoemt onafhankelijk voorzitter om grote vraagstukken aan te...

Ruud van Erp is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB). Met een onafhankelijk voorzitter die bovendien als...

'Bakkers zijn, net als industriële bedrijven, altijd bezig met onder andere innovaties en trends en betere productieprocessen', zegt Peter Remmelzwaal.

Remmelzwaal: 'Het is belangrijk om als bakker/chocolatier...

Patissier Peter Remmelzwaal ziet gourmet en industriële producten steeds dichter naar elkaar toe groeien. Daarom is het juist belangrijk om als...

Nieuwe duurzame bron voor cacao: kweekchocolade als toekomstige optie?

Nieuwe duurzame bron voor cacao: kweekchocolade als toekomstige optie?

Nu de klimaatverandering traditionele cacaoteeltgebieden rond de evenaar bedreigt, kijken chocoladeproducenten naar andere bronnen. De Finse...

Minder appelschilletjes dankzij vernuftige sorteerder - verwerker bouwt volledig nieuwe productielijn na brand

Minder appelschilletjes dankzij vernuftige sorteerder - verwerker...

Na een felle brand, die de hele productie van VS Apple Industries in de as legde, krabbelde de appelverwerker weer op. De fabriek is volledig opnieuw...

De markt voor viennoiserie, groeit flink volgens Vandemoortele.

Vandemoortele steekt €25 miljoen in groeimarkt viennoiserie

Producent van onder meer bake-off voor de bakkerij, Vandemoortele, investeert €25 miljoen in een nieuwe fabriek in Bretagne. De fabriek moet gaan...

Foto: Ton Kastermans

Foodinflatie: fabrikanten en retail sluiten vaker kortlopende...

Fabrikanten en supermarkten sluiten steeds vaker contracten af met een korte looptijd. Daarin staan steeds vaker clausules die het voor fabrikanten...

Commercieel directeur Chantal de Rijk (rechts) en Dorien van Haselen, marketing en innovatiemanager bij Goedhart.
Foto's: Bert Jansen

Hoe kun je aanvallen op brood pareren? Goedhart-directeur Chantal de...

De broodconsumptie stond tijdens corona onder druk. Mensen werkten thuis en ontbijt en lunch werden een feestje. 'De traditionele boterham maakte...

Foto: archief Bakkerswereld

Biokennisweek deze week online te volgen - aanbod van 115 webinars

Deze week vindt de Biokennisweek plaats van 10 tot en met 13 januari. De week vindt volledig online plaats. In totaal zijn er 115 webinars te volgen...

Nederlandse AI Coalitie: AI-cursus interessant voor industriële bakker

Nederlandse AI Coalitie: AI-cursus interessant voor industriële bakker

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft in samenwerking met de Topsector Agri & Food en Groenpact de eerste AI-cursus voor de sector Agri en Food...