Alles over IJscentrum

Gijs Kennis van De Smaak! Chocolade & IJs uit Eersel won de Gouden IJscreatie.

't IJshofje maakt lekkerste ijs - De Smaak! komt met mooiste ijscoupe

Het lekkerste perenijs wordt gemaakt door Myrne Meulendijks van 't IJshofje uit Meijel. De mooiste ijscoupe is afkomstig van Gijs Kennis van De...

Inschrijvingen IJsVak-Wedstrijden geopend; nog twee dagen de tijd voor opgave Gouden IJsspatel

Inschrijvingen IJsVak-Wedstrijden geopend; nog twee dagen de tijd...

De inschrijving voor de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders is geopend. In verband met de voorrondes van De Gouden...

Wat maakt IJssalon Florence voor de vijfde keer IJssalon van het Jaar?

Wat maakt IJssalon Florence voor de vijfde keer IJssalon van het Jaar?

Meesterijsbereider Marcel Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft de titel IJssalon van het Jaar in 2002, 2011 en 2013 in de wacht...

Een beeld van de wedstrijden in 2020.

IJsVakwedstrijden 2023: Wijzingen in dagprogramma om nieuwe...

De IJsVakwedstrijden, die tijdens de BakkersVak en IJSvak op 5, 6 en 7 maart in Evenementenhal Gorinchem worden gehouden, hebben dit jaar een nieuwe...

Food Experience Day van FIA laat zien hoe leuk de bakkerijsector is

Food Experience Day van FIA laat zien hoe leuk de bakkerijsector is

De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen zet zaterdag 28 januari tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is...

Paris Brest: soes en ijs gecombineerd.
Foto: Hidde de Brabander

Paris Brest van Hidde: stoere soes gevuld met roomijs en vreemde...

Een zoete mond halen. Het is een vrij uit het Frans vertaalde uitdrukking voor een zoet dessert na een heerlijke maaltijd of voor iets lekkers bij de...

Schrijf je nu in voor de cursus 'Alcohol in ijs' in het IJscentrum

Schrijf je nu in voor de cursus 'Alcohol in ijs' in het IJscentrum

IJs met daarin een alcoholisch drankje verwerkt klinkt natuurlijk lekker en verfrissend. Maar heel makkelijk om te bereiden is het niet. Wat maakt...

Foto: Jaws/ Archief Bakkerswereld

Bakkracht: nieuwe ronde STAP-subsidie

De nieuwe aanvraagronde voor de STAP-subsidie opent op 1 juli. Hiermee kan een individuele subsidie van maximaal €1.000 worden aangevraagd, die is...

IJsjesactie ijssalons voor giro 555 levert ruim 12.000 euro op

IJsjesactie ijssalons voor giro 555 levert ruim 12.000 euro op

De ijsjesactie voor giro 555, die Ambachtelijk IJscentrum samen met haar leden hield op 24 maart, heeft ruim 12.000 euro opgebracht. €12.248,45, om...

Yabluchnyk -oftewel Oekraïense appeltaart- ijs. Foto: Stichting Ambachtelijk IJscentrum

IJssalons vieren vandaag Gelato Day met Yabluchnyk-ijs

Het is vandaag Gelato Day. In heel Europa wordt het vakmanschap van de ambachtelijke ijsbereider gevierd. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum komt...