Alles over IBA

Foto: GHM

IBA 2025: vertrouwd aanbod op nieuwe locatie

De IBA wordt komend jaar eenmalig verplaatst van München naar Düsseldorf. De opzet van het event blijft ongewijzigd. Als thema kiest de organisatie voor: 'Baking New Ways'.

Een dankbaar bakkerijteam in Vietnam, met inmiddels zilver-expert Jan Zweistra (6e van links). Foto: PUM

PUM zet vacuüm-oven op de kaart en neemt afscheid van 300 jaar...

PUM blikt tijdens haar sectordag op woensdag 24 april in de 'Vakschool Wageningen' niet alleen terug, maar ook vooruit. Moderne techniek wordt daarbij niet geschuwd: de organisatie heeft het Zwitserse Cetravac uitgenodigd om een vacuüm-oven te demonstreren.

Interessante verkoopconcepten trokken volop de aandacht.

Drie p's van IBA 2023: positief, proeven en praten (en natuurlijk...

IBA 2023 zit erop. De tendens van de beurs, in oktober in München, is dat er een 'positief sentiment' leefde. Zowel onder de bezoekende bakkers als de wedstrijdbakkers en standhouders, zo ervoer de beursorganisatie. Na vijf jaar kon er eindelijk weer worden geshopt, geproefd en genetwerkt op deze internationale bakkersbeurs van aanzien.

In oktober kunnen bakkers van over de hele wereld weer inspiratie opdoen in München, op de IBA.

Vakbeurs IBA focust op 4 hoofdthema's, ruim aandacht voor het ambacht

De IBA in München heeft dit jaar vier hoofdthema's. Iedere standhouder heeft de opdracht bij één van die thema's aan te haken, zodat voor de bezoekers een duidelijke structuur ontstaat en het bezoek plezierig en gemakkelijk verloopt. Ambacht krijgt de aandacht.

De nieuwste broodlijn van Rademaker.

Rademaker presenteert 'oogstrelende broodlijnen' en productdemo's op...

Rademaker, toonaangevend in industriële deegverwerkingslijnen, presenteert op de IBA in München diverse innovaties. Onder meer de Radini-broodlijn wordt er voor het eerst getoond. Ook de werking van de Radilinq karrenbelader en -losser zijn te zien. Bezoekers kunnen zich bovendien laten inspireren door eindproductdemonstraties door leden van het BoulangerieTeam.

Foto: GHM

Deelnemers virtuele IBA zijn vooral geïnteresseerd in het ambacht

IBA.Connecting Experts organiseerde afgelopen jaar voor de wereldwijde bakkerij-industrie twee digitale evenementen. In totaal 8.304 belangstellenden uit 136 landen over de hele wereld ontmoetten elkaar op het virtuele platform. Zijn blijken vooral geïnteresseerd te zijn in alles wat met het ambacht te maken heeft. In 2023 wordt weer een live beurs gehouden. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang.

De IBA vindt pas in 2023 weer plaats.
Foto's: IBA

IBA uitgesteld naar oktober 2023 - toch enkele noviteiten

De driejaarlijkse internationale vakbeurs IBA in Duitsland wordt uitgesteld naar 2023. De organisatie van de beurs, die ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkers, chocolatiers, cateraars en toeleveranciers uit alle continenten samenbrengt, durft het dit najaar niet aan.

Beeld: Sonneveld

Sonneveld kijkt terug op een geslaagde IBA

Sonneveld stond dit jaar op IBA met haar Orkla Food Ingredients, zusterbedrijven Credin en Dragsbaek, twee gerenommeerde bedrijven in banket. 'Door samen te werken profiteren onze klanten van het beste uit de diverse werelden. Met het thema 'Great things happen when we bake together' hebben we onze (potentiële) klanten kennis laten maken met de diversiteit en hoge standaard die we als zusterbedrijven te bieden hebben', zegt communicatie manager Marie-Claire van der Schoor.

Het internationale team van Dobla's topchefs bestaat uit Bart de Gans, Graham Mairs, Maurits van der Vooren en Michel Willaume.  

Foto's: Dobla

Dobla noemt deelname aan IBA nu al succesvol

Dobla blikt vandaag - op de laatste dag van de IBA 2018 - al terug op een succesvolle deelname aan de beurs in München. Tijdens Europa's grootste bakkers- en patisserie beurs gaf Dobla een vervolg aan de Nature Range en de Fast Chocolate Experience met de introductie van het thema 'All Time Favorites'.

Het Nederlandse Contronics toont ultrasone beneveling.

Contronics toont ultrasone beneveling op IBA 2018

Contronics laat op de IBA 2018 in München de diverse toepassingen van ultrasone beneveling zien. Volgens Rogier Klein Sprokkelhorst van Contronics zijn alle industriële bakkerijen in Europa bezig met deze revolutionaire techniek.