Alles over HAS

strategie

Hoe denken mbo-studenten over plantaardig voedsel? Onderzoeksproject...

Het onderzoeksproject 'Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ' is eind januari 2024 afgetrapt. Centraal staat de vraag hoe mbo-studenten over plantaardig voedsel denken.

innovatie

Voedsel van de toekomst in de ogen van studenten: van kalmerende...

Studenten laten op de HAS Food Experience talrijke innovatieve producten en ideeën zien. Opvallend: steeds meer functional foods die de dokter en voedingssupplementen op afstand kunnen houden.

Foto: HAS
personeel

Sector schreeuwt om vakkennis; HAS speelt daarop in met nieuwe...

Op de arbeidsmarkt staat de bakkerijsector voor grote uitdagingen. De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe, de interesse onder jongeren voor bakkerij gerelateerde opleidingen neemt af en door vergrijzing kent de sector een sterk groeiende uitstroom van zowel werknemers als werkgevers. Vakkennis is volgens Francis Grandia, adviseur bij HAS green academy, hét sleutelwoord om deze uitdagingen aan te gaan.

Foto: Shutterstock
strategie

Leven lang leren: HAS komt met kloeke trainingen voor voedselmakers

HAS Bedrijfsopleidingen biedt ook in 2023 een breed aanbod aan vernieuwende foodcursussen. De 10-daagse training Ingrediënten in Voedingsmiddelen vindt plaats in maart. De al langer bestaande 1-daagse workshop zout- en suikerverlaging vindt plaats in mei.

HAS start in februari met de cursus Voedselveiligheid en Houdbaarheid.
HAS

Welke nieuwe cursussen biedt HAS in 2023?

HAS Bedrijfsopleidingen biedt komend jaar weer een breed aanbod aan foodcursussen. De onderwijsinstelling merkt duidelijk dat de markt vraagt om informatie en werknemers zich willen ontwikkelen en doorgroeien. Daar speelt HAS graag op in met de cursussen Voedselveiligheid en Houdbaarheid en Kwaliteit in Bedrijf.

Mendelt Tillema laat het zwamcijsje proeven.
assortiment

Zwamcijsje: 'Lokale en duurzame lekkernij biedt kansen voor het...

Mendelt Tillema heeft samen met medestudenten van de HAS green academy het Zwamcijsje ontwikkeld: een saucijzenbroodje met een vulling van oesterzwammen. 'Deze paddenstoelen zijn perfect als vulling vanwege de passende smaak en lekkere bite', aldus Tillema. 'Hierdoor is er een hoop minder vet nodig om het broodje lekker te maken. Daarnaast is het hartstikke duurzaam omdat de paddenstoelenkweek plaatsvindt op reststromen. Kortom: ideaal voor het bakkersassortiment.'

HAS

Consumer Behaviour Lab helpt bij ontwikkelen en vermarkten van...

Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor 'consumensen'.

HAS

Leer alles over plantaardige eiwitten tijdens nieuwe workshop HAS

Bij HAS Green Academy blijft er vraag naar bekende en nieuwe food cursussen en workshops. Daar speelt het opleidingsinstituut graag op in! Daarom heeft HAS Bedrijfsopleidingen een nieuwe workshop ontwikkelt: Workshop Plantaardige Eiwitten, die 24 november van start gaat.

HAS

HAS Hogeschool viert jubileumjaar met nieuwe naam

HAS Hogeschool bestaat dit jaar 75 jaar en zet koers naar een toekomst als hét expertisecentrum voor de sector agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland. Om deze ontwikkeling te bekrachtigen, heet HAS Hogeschool voortaan HAS green academy.

Foto: Jaws/ Archief Bakkerswereld
Mensen

Bakkracht: nieuwe ronde STAP-subsidie

De nieuwe aanvraagronde voor de STAP-subsidie opent op 1 juli. Hiermee kan een individuele subsidie van maximaal €1.000 worden aangevraagd, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen voor deze STAP-subsidie in aanmerking.