Hans Som

Het is weer stollentijd - Hans Som maakt de klassieke stut
Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke 'stut'.

Getoerd gerezen lekkernijen van Hans Som: 'Niet te dun anders verlies...
Met getoerd gerezen deeg is veel mogelijk. Het verrijkte gistdeeg, waarbij door te toeren laagjes vetstof worden gevormd, wordt in de volksmond...

Achterhoeks graan op internationale bakwedstrijden in Tokyo, Nantes...
De Achterhoekse graanoogst 2022 is binnen én beoordeeld op bakkwaliteit. Alle dertien goed! Internationaal expert en broodartiest Hans Som testte...

Hans Som over productie vloerkadetten:´Een goeie kadet is wollig´
In Bakkerswereld van 14 oktober 1971 staat vermeld dat Frans Som de eerste prijs in een vakwedstrijd behaalde met kadetten. Zoon Hans heeft het...

Lees nu de nieuwste digitale editie van Bakkerswereld
Bakkerswereld editie 3 van 2022 staat nu online. In deze nieuwe digitale editie staat het thema 'grondstoffen een afgewogen keuze' centraal. Hans Som...

Hans Som laat zien hoe hij desembrood bereidt, maar 'bakker moet...
Desembrood is voor iedere bakker een mooie aanvulling op het assortiment. Er moet echter niet te licht gedacht worden over de productie. 'En bakkers...

Nederlands BoulangerieTeam tweede op WK broodbakken in Parijs -...
Het Nederlands BoulangerieTeam (BT) is tweede geworden op het Wereldkampioenschap broodbakken 2022 in Parijs. Daarmee liet het BT negen landen achter...

Achterhoeks graan naar finale WK Broodbakken in Parijs
De Nederlandse deelnemers aan het WK Broodbakken in Parijs, Mondial du Pain, nemen Achterhoeks graan mee om de concurrentie af te troeven. Onder...

'Hier ligt een topstol die technisch perfect is'
De winnaars van de landelijke kerststollenkeuring van het Echte Bakkersgilde zijn bekendgemaakt. Topstollen die staan als een huis, aldus de jury.

'Rijke variant op carrotcake' wint bakwedstrijd Nollen
Ter ere van het honderdjarig bestaan van Bakkerij Nollen op 21 november 2021, gaf eigenaar Vincent Nollen getalenteerde hobbybakkers dit jaar de...