Fresh Recruitment
Het is weer stollentijd: warmlopen met de klassieke stut van Hans Som
Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke 'stut'.

Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke 'stut'.

Lid worden van het Nederlands Boulangerie Team gaat niet zomaar. Net als in de voetballerij vindt er een selectie plaats. De trainingen daarvoor zijn op 3 februari 2026, de aftrap was 18 november. 'Het BT is een mooie springplank voor jonge bakkers en bakkerinnen die verder willen met hun carrière en de wereld willen ontdekken', zeggen oud-gedienden en coaches die nieuw talent meer dan welkom heten.

Féra de Vries en Roy Schepers hebben goud te pakken op de Mondial du Pain. Onder bezielende leiding van coaches Wietse Schiere en Hans Som lieten ze twintig landen achter zich. Alle spanning gleed bij de bekendmaking van de coaches af, tranen van geluk kregen de vrije loop.

Steeds minder bakkers produceren nog zelf croissants. Toch is dat een gemiste kans vindt broodartiest Hans Som. De coach van het BoulangerieTeam stelt dat het ambacht zich ermee kan onderscheiden. 'Maar inderdaad, je bent er twee dagen druk mee.'

Het erepodium van Innstyle werd maandag 2 juni niet alleen opgetuigd voor de drie nieuwe Meesters die Nederland rijk is. Er werden ook twee bijzondere vakmannen geëerd met een Penning van Verdienste: Philippe Lemaire en Pieter Booij. Menigeen pinkte daarbij een traantje weg.

Drie gevestigde Meesters Boulanger en één gevestigde Meester Patissier legden maandag 2 juni opnieuw een proeve van bekwaamheid af. Ze stelden een zogeheten Table of Honor samen om de bakkerijsector te laten zien dat zij het vak nog altijd stevig in de vingers hebben.

Mike Onasse en Gerrit Hulckriede gaan zondag 18 mei de strijd aan om de IBA Cup 2025, op de internationale vakbeurs in Düsseldorf. Dat gebeurt onder de bezielende leiding van coach Hans Som. Om hoge ogen te gooien, trainde het team 'omgekeerd'.

Steeds meer consumenten letten op hun gezondheid, vooral in de eerste maanden van een nieuw jaar. Bakkers spelen daar op in met een brood met minder koolhydraten. Volgens meesterlijk bakker Hans Som is het belangrijk dat dit type brood niet te kleverig wordt. '50 procent minder koolhydraten is wel het maximum.'

Het barbecue-seizoen is begonnen. De markt van bbq-stokbrood is voor de ambachtelijke bakker teruggelopen, maar dat betekent tegelijkertijd dat er volop kansen liggen voor barbecuebrood van eigen hand. 'Een klant gaat nog steeds naar de bakker voor genietmomenten', bevestigt nestor broodbakken Hans Som.

In het Bakkerswereld-magazine van 14 oktober 1971 staat vermeld dat Frans Som de eerste prijs in een vakwedstrijd behaalde met kadetten. Zoon Hans heeft het produceren van dit type broodje dan ook met de paplepel ingegoten gekregen.
