Bakkerswereld
Bakkerswereld
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten
InloggenAbonneren

Alles over gezondheid

De NVWA stelt vast dat het geven van allergeneninformatie vaak ontbreekt bij bakkers, in de horeca en retail.

Allergenen-alert: 'Verzamel informatie niet alleen omdat de NVWA...

Klanten juist informeren over allergenen en waar ze er (meer) informatie over kunnen vinden, vraagt om een pro-actieve houding. Dit artikel gaat in...

Foto: ANP

Graan op het menu: brood als vleesvervanger biedt kansen

De bakker als graanbarista blijft essentieel in de een tijd waarin duurzaamheid, klimaat, mens- en diergezondheid vraagstukken zijn. Vanuit hun...

Foto: Shutterstock

Veilig en Gezond: juist bewegen buiten het werk om houdt je fit

Als je als bakker gedurende de werkdag veel hebt gestaan, is er niets lekkerder dan bij thuiskomst op de bank te ploffen: rust. Die hersteltijd is...

Taart eten is als passief roken, volgens een Britse wetenschapper. Maar stoppen met taart eten helpt niet om overgewicht te bestrijden, betoogt Hanno Spaninga. - Foto: Shutterstock

Column Hanno Spanninga: 'Word geen ouwe taart'

‘Trakteer niet op taart. Vier feest met wortels en komkommers. Met gegrilde courgette en selderij.’ In de Britse krant The Times schrijft professor...

Het zit tussen de oren: 'Hoe donkerder het brood, hoe gezonder?’

Het zit tussen de oren: 'Hoe donkerder het brood, hoe gezonder?’

Tweederde van de Nederlanders geeft aan brood op kleur uit te kiezen. En 29% van hen is het eens met de stelling ‘hoe donkerder het brood, hoe...

Ruim een kwart van de Nederlanders voelt zich slecht na een ongezonde snack

Ruim een kwart van de Nederlanders voelt zich slecht na een ongezonde...

Ruim een kwart van de Nederlanders houdt een negatief gevoel over na het eten van een ongezonde snack. Ondanks dit negatieve gevoel vervangt maar 12...

Jos Rooijackers is als longarts betrokken bij het Landelijk Expertise Centrum Stoffengerelateerde Beroepsziekten.
Foto: V&G

Lexces zorgt voor nieuwe stap in de erkenning van bakkersastma

Sinds het najaar is het Lexces - Landelijk Expertise Centrum Stoffengerelateerde Beroepsziekten – opgericht. Dit samenwerkingsverband is een...

Niet alleen is de bestaande kennis over volkoren gebundeld, maar kwam er vanuit zowel de sprekers als het publiek veel waardevolle input.
Foto's: Koos Groenewold

Uitkomsten 'Blik op Volkoren' blijven niet op de plank liggen, NBC...

De sessie Blik op Volkoren biedt bakkers goede kansen om de Nederlandse consument te helpen bij het maken van gezondere keuzes. Initiatiefnemer NBC...

Joe Fitzmaurice en zijn vrouw Julie Lockett en medewerker Igor Mesaric (midden).
Foto's: Eoin O'Conail

Zuiver brood uit een klimaatneutrale oven - Joe en Julie Fitzmaurice...

Bakker Joe Fitzmaurice en zijn vrouw Julie bouwen mee aan een nieuwe broodcultuur in Ierland met hun bakkerij Riot Rye, in het Ierse ecodorp...

Bakkerswereld nummer 09 2022

Bakkerswereld nummer 09 2022

Volgende pagina

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen