Alles over FSIN

Jan-Willem Grievink op bezoek bij Bakker Piet: 'Je snapt het als je...
Foodshopper-expert Jan-Willem Grievink bracht eind maart een bezoek aan de zojuist geopende nieuwe zaak van Bakker Piet in Elspeet. De bakkerij van...

Kilo's of concepten? De klant wil het hele feestje, zegt...
Jan-Willem Grievink is er duidelijk over: bakkers moeten af van het denken in kilo's. Slagers net zo goed. Groenteboeren ook. Vrijkomen van...

Speciaalzaak moet 'coronaklant' vasthouden
Bakkers en slagers kregen tijdens de corona-maanden meer en nieuwe klanten over de vloer, maar verloren omzet aan derden. Per saldo daalt de omzet...

Webinar voor leden Genootschap voor de Bakkerij
Het Genootschap voor de Bakkerij houdt voor leden een webinar op maandag 21 september.

Coronahelden
In mijn vorige column beloofde ik nu te schrijven over de werkhouding én het koop- en eetgedrag van de sneeuwvlokjes, de prinsmensjes. Over hoe food...

FSIN: speciaalzaken kunnen schade beperken
De markt voor buitenshuis eten verliest dit jaar bijna €2,5 miljard aan omzet als gevolg van de coronacrisis. Foodretail ziet de omzet juist met 1,8...

Horecava 2020: strijd om de maag losgebarsten
De strijd om het maagaandeel is in 10 jaar tijd sterk veranderd. Het is één van de ontwikkelingen waar het FSIN Brunchcongres, gehouden op dinsdag 14...

FSIN Food 500: Gemaksvoedsel jaagt omzet foodsector aan
Nederlanders geven zich massaal over aan gemaksvoedsel. Dat is terug te zien in de cijfers van de FSIN Food500, de ranglijst van de 500 grootste...

FSIN: thuisbezorgen rukt verder op
De bezorgomzet van de supermarkten stijgt ruim twee keer zo snel als die van de horeca. Het verschil tussen de twee secoren is nog maar €300 miljoen.

Een op drie hamstert om btw-verhoging
Bijna een op de drie mensen is met het oog op de aanstaande verhoging van het lage btw-tarief van plan om voor 1 januari nog extra boodschappen in te...