
Wat is de relatie tussen het Geel, Groen en de Bolletjestrui in de Tour de France én Kollenberger spelt, fruit en kersensap uit Bemelen, lupine uit...
Wat is de relatie tussen het Geel, Groen en de Bolletjestrui in de Tour de France én Kollenberger spelt, fruit en kersensap uit Bemelen, lupine uit...
Het is opvallend hoe brood van graan van Nederlandse bodem in zwang raakt. Nedertarwe, een geweldige taalvariant op Nederwiet, springt eruit. Hoe...
Vlaanderen en Nederland zijn gestart met de aanvraag voor een Europese erkenning van de Limburgse Vlaai. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, is de...
Bakker en gamechanger Frank van Eerd van de Bisschopsmolen in Maastricht weet het zeker: de tijd is rijp voor échte duurzaamheid. Ook in de bakkerij....
De filosofie van Frank van Eerd, oprichter en eigenaar van De Bisschopsmolen en GrainLabs in Maastricht, heeft internationaal de aandacht gewekt....
De Bisschopsmolen in Maastricht roept consumenten en producenten op te kiezen voor slow food: voeding die is geteeld en bereid volgens de wetten én...
Deze week zijn in een speciale Studio Food100-uitzending op YouTube de zes foodhelden van 2020 bekendgemaakt. Niet direct bakkerij-gerelateerd, maar...
Haar twintigste verjaardag viert de coöperatie Kollenberger spelt met de eerste oogst van de nieuwe duurzame graansoort Tritordeum én door samen met...
De Food100-lijst is bekendgemaakt. Hierop zijn gevestigde en aanstormende talenten te vinden die zich inzetten voor een beter en duurzamer...
Bakkerij en smaaklokaal de Bisschopsmolen in Maastricht bestaat 15 jaar. Later dit jaar vieren eigenaren Frank en Diana van Eerd het jubileum met...