Alles over Frank van Eerd

Niet alleen voor brood worden de granen voor specifieke prestaties geselecteerd, ook gezonde repen helpen de sporters hun kracht optimaal te benutten. Foto: KNWU

Bakkersambacht en wielersport vullen elkaar aan - KNWU kiest...

De KNWU gaat een samenwerking aan met GrainLabs van bakker Frank van Eerd. GrainLabs heeft er volgens de KNWU mede voor gezorgd dat bij het EK...

Bakker-ondernemer Frank van Eerd.
Foto: De Bisschopsmolen

Frank van Eerd: 'Is verduurzaming broodnodig?'

Frank van Eerd van De Bisschopsmolen/GrainLabs in Maastricht uit zijn zorgen over de klimaatverandering en de gevolgen van de verkiezingsuitslag op...

Jonas Vingegaard van Team Jumbo-Visma wordt gefeliciteerd door een ploeggenoot met het behalen van de gele trui in 2022. 
Foto: Jumbo Visma

Bisschopsmolen zorgt in Tour de France voor fitte renners

De Tour de France gaat zaterdag 1 juli van start. Ook dit jaar is De Bisschopsmolen officiële food-supllier van de Jumbo-Visma-renners. Elk jaar...

Jonas Vingegaard van Team Jumbo-Visma wint de bolletjestrui. Foto: ANP

Jacht op Bolletjestrui helpt ook patiënten aan juiste voeding -...

Wat is de relatie tussen het Geel, Groen en de Bolletjestrui in de Tour de France én Kollenberger spelt, fruit en kersensap uit Bemelen, lupine uit...

Anne Mieke Ravenshorst

Column: De magie van lokaal

Het is opvallend hoe brood van graan van Nederlandse bodem in zwang raakt. Nedertarwe, een geweldige taalvariant op Nederwiet, springt eruit. Hoe...

Geniet de Limburgse vlaai (deze is van De Bisschopsmolen) straks Europese bescherming? Foto: ANP

Belgen en Nederlanders starten procedure: is de Limburgse vlaai...

Vlaanderen en Nederland zijn gestart met de aanvraag voor een Europese erkenning van de Limburgse Vlaai. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, is de...

Foto van het graan dat Van Eerd samen met de telers uitkiest. Links achter gerst (geel) links voor Kollenberger spelt, dan rechts voor Tritordeum en rechts achter tarwe.

Gamechanger Frank van Eerd: 'We moeten anders nadenken over hoe we...

Bakker en gamechanger Frank van Eerd van de Bisschopsmolen in Maastricht weet het zeker: de tijd is rijp voor échte duurzaamheid. Ook in de bakkerij....

Frank van Eerd, eigenaar De Bisschopsmolen

Internationale erkenning met videoportret voor Frank van Eerd

De filosofie van Frank van Eerd, oprichter en eigenaar van De Bisschopsmolen en GrainLabs in Maastricht, heeft internationaal de aandacht gewekt....

Gezond en goed verteerbaar brood kent een eenvoudige samenstelling en een lange deegbereiding. Foto: Bisschopsmolen

Gezond blijven in virustijdperk? Bisschopsmolen roept op tot slow food

De Bisschopsmolen in Maastricht roept consumenten en producenten op te kiezen voor slow food: voeding die is geteeld en bereid volgens de wetten én...

Vijf van de zes changemakers, vlnr: Wilbert van de Kamp, Arjuna Huis in 't Veld, Marlou van der Burgt, Samuel Levie en Joris Bijdendijk. 
Foto's: Food100

Food100: Foodhelden 2020 bekendgemaakt

Deze week zijn in een speciale Studio Food100-uitzending op YouTube de zes foodhelden van 2020 bekendgemaakt. Niet direct bakkerij-gerelateerd, maar...