Alles over exclusief

Pizzaprof Losekoot kent de kneepjes van het vak: 'Rijpen is...
De gezonde en lekkere Italiaanse pizza weer laten 'shinen' in Nederland. Dat is de missie van Marcel Losekoot. In de zomer van 2021 publiceerde...

Zelf ijs maken legt Arjan Bakker geen windeieren
Met een lunchcafé dat als een tierelier draaide, was zelf ijs gaan maken drie jaar geleden een logische stap voor Arjan en Dieneke Bakker van de...

Koolhydraten en suikers staan soms ter discussie, maar zijn broodnodig
Koolhydraten zijn belangrijke voedingsstoffen. Er is veel discussie over, met name over de beperking van koolhydraten rond afvallen, diabetes en een...

Watersnood Limburg: 'Als we geen euro krijgen van de verzekering, is...
Na dagen van zware regenval werd Limburg half juli getroffen door de verwoestende gevolgen: er voltrok zich een watersnoodramp. Deze trof ook bakkers...

Leraar Tiny van Kuppeveld neemt afscheid van zijn 'Vakschool...
Even hapert het tijdens het gesprek. Tiny van Kuppeveld is niet alleen een leraar. Maar ook een verteller. Hij heeft het over zijn laatste bakkersles...

De betekenis van het verleden voor het heden - Nederlands Bakkerij...
Een bedrijf met een rijkcultuurhistorische waarde, dat wortelt in het verleden en met beide voeten in de hedendaagse bakkerij staat. Dat is het...

NVWA: 'Terugroepen van partijen sesamzaad was een enorme klus'
Verontreinigd sesamzaad uit India heeft afgelopen jaar voor een miljardenschade gezorgd binnen de Europese voedingsindustrie. Het aantreffen van de...

Ellis Hendriksen maakt kaartspel Cookie Crash speciaal voor de...
Oud-banketbakker Ellis Hendriksen is een gepassioneerd bedenker van bordspellen, kaartspellen en educatieve spellen onder de naam Henmar Games....

Bakker van Ooijen heel blij met nieuwe POC-certificering
Een goede hygiëne en een duidelijke werkwijze is volgens Gerard van Ooijen, eigenaar van Brood- en Banketbakkerij G. van Ooijen in Tiel, ontzettend...

Onderzoek WUR: Slim verpakken geeft zoetere smaak
Via verpakkingskenmerken als kleur en informatie kan bij de consumenten de verwachting worden gewekt dat producten zoeter smaken. Dat blijkt uit...