Alles over Duurzaamheid

Kristof Dossche begin dit jaar tijdens een workshop bij de Vakschool Wageningen.

Update: overname Mühle Rüningen door Dossche Mills goedgekeurd

De mededingingsautoriteiten hebben de overname door Dossche Mills van diens Duitse concurrent Mühle Rüningen dinsdag 5 november goedgekeurd. Met deze...

Perry Houx: 'Veel bakkers zijn nog niet op de hoogte van wat er komen gaat.' Foto's: Bert Jansen

Strengere EU-regelgeving voor koelinstallaties heeft grote...

De consequenties van de aangescherpte Europese F-gassenverordening voor bakkers zijn groot. Veel koelsystemen zijn toe aan aanpassing of vervanging...

Emile van der Staak, chef-kok van De Nieuwe Winkel in Nijmegen, heeft mini-brownies gemaakt van cacao uit zijn eigen tamme kastanjes.

Unieke smaak geven aan je brood en patisserie? Voeg meel van tamme...

Het toevoegen van meel van tamme kastanjes biedt kansen. Tamme kastanjes geven een rijke, nootachtige smaak aan brood en patisserie. Ze hebben een...

Strategische Visie 2040: volumes verhogen en keten versterken

Strategische Visie 2040: volumes verhogen en keten versterken

Hoe moet de bakkerijsector omgaan met thema's als gezondheid, duurzaamheid en het vergroten van de eerlijkheid in ons voedselsysteem? Om hier een...

Foto: archief Bakkerswereld

Steeds minder supermarktbrood verspild

De hoeveelheid retourstromen van brood vanuit supermarkten is afgenomen met 40% ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit de NVB monitor brood- en...

Is de gezondheidstrend passé? Bananenbroodmerk Sunt slaat nieuwe weg in

Is de gezondheidstrend passé? Bananenbroodmerk Sunt slaat nieuwe weg...

Bananenbrood scale-up Sunt gaat verder onder de naam Bakers & Bananas. 'We merken dat 'de mega gezonde trend' een beetje over is', vertelt...

Nieuwe opzet Bakeplus-Event weerspiegelt klimaatambities

Nieuwe opzet Bakeplus-Event weerspiegelt klimaatambities

Het Bakeplus Event vond begin september plaats op een bijzondere locatie: in het hart van het nieuwe distributiecentrum in Steenwijk. Het event...

Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations, en bakker Jan-Aart Schuld ontwikkelden koolhydraatarm brood van brouwgerst. Foto: MaGie Creations

Bakker Schuld ontwikkelt koolhydraatarm brood met geupcycled...

Bakkerij Schuld in Oldebroek en Elburg verkoopt in alle filialen een nieuw koolhydraatarm brood. Schuld gebruikt geupcycled brouwgraan, een...

Bloemkool appeltaart, duurzame koekjes en plantaardige boter: deze foodhelden brengen vernieuwing

Bloemkool appeltaart, duurzame koekjes en plantaardige boter: deze...

Food100 presenteert voor de achtste keer de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. Nieuwe Foodhelden zijn onder andere...

Horecava Awards op de schop: innovatie en duurzaamheid voeren boventoon

Horecava Awards op de schop: innovatie en duurzaamheid voeren...

De Horecava Awards gaan op de schop. In plaats van de voorheen gebruikte categorieën, worden op de komende editie in januari 2025 twee jury-awards...