Alles over Duurzaamheid

Strategische Visie 2040: volumes verhogen en keten versterken

Strategische Visie 2040: volumes verhogen en keten versterken

Hoe moet de bakkerijsector omgaan met thema's als gezondheid, duurzaamheid en het vergroten van de eerlijkheid in ons voedselsysteem? Om hier een...

Foto: archief Bakkerswereld

Steeds minder supermarktbrood verspild

De hoeveelheid retourstromen van brood vanuit supermarkten is afgenomen met 40% ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit de NVB monitor brood- en...

Is de gezondheidstrend passé? Bananenbroodmerk Sunt slaat nieuwe weg in

Is de gezondheidstrend passé? Bananenbroodmerk Sunt slaat nieuwe weg...

Bananenbrood scale-up Sunt gaat verder onder de naam Bakers & Bananas. 'We merken dat 'de mega gezonde trend' een beetje over is', vertelt...

Nieuwe opzet Bakeplus-Event weerspiegelt klimaatambities

Nieuwe opzet Bakeplus-Event weerspiegelt klimaatambities

Het Bakeplus Event vond begin september plaats op een bijzondere locatie: in het hart van het nieuwe distributiecentrum in Steenwijk. Het event...

Kristof Dossche begin dit jaar tijdens een workshop bij de Vakschool Wageningen.

Belgische Dossche lijft Duitse concurrent Mühle Rüningen in

Het Belgische familiebedrijf Dossche Mills zet zijn expansie voort. Dossche neemt de Duitse concurrent Mühle Rüningen over. Eerder lijfde Dossche...

Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations, en bakker Jan-Aart Schuld ontwikkelden koolhydraatarm brood van brouwgerst. Foto: MaGie Creations

Bakker Schuld ontwikkelt koolhydraatarm brood met geupcycled...

Bakkerij Schuld in Oldebroek en Elburg verkoopt in alle filialen een nieuw koolhydraatarm brood. Schuld gebruikt geupcycled brouwgraan, een...

Bloemkool appeltaart, duurzame koekjes en plantaardige boter: deze foodhelden brengen vernieuwing

Bloemkool appeltaart, duurzame koekjes en plantaardige boter: deze...

Food100 presenteert voor de achtste keer de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. Nieuwe Foodhelden zijn onder andere...

Horecava Awards op de schop: innovatie en duurzaamheid voeren boventoon

Horecava Awards op de schop: innovatie en duurzaamheid voeren...

De Horecava Awards gaan op de schop. In plaats van de voorheen gebruikte categorieën, worden op de komende editie in januari 2025 twee jury-awards...

Glutenvrij hamburgerbroodje. Foto: Puratos

Dit zijn de vier belangrijkste grondstoffentrends en zo speel je er...

Consumenten willen niet alleen een smakelijk product, maar ook gezonde, clean-label- en lokale grondstoffen. Voor de ambachtelijke bakker is het...

Beeld: Marmir

Startup wil met chocolade rust creëren: 'Er is oneindig veel mooie...

Tijd nemen om van de kleine dingen te genieten, dat doen we in de huidige drukke wereld te weinig, stelt Danny Casimir. Hij wil met zijn luxe...