Alles over Duurzaamheid

Bakkersgrondstof kent drie aandeelhouders: Jos Veltmaat, Paul Berntsen en Sebastiaan Hetterschijt.
Foto: Bakkersgrondstof

Recyclen restbrood kwam niet van de grond, nu failliet

Met het oog op duurzaamheid lijkt herbestemming van oud brood dit probleem aan te pakken. Helaas is het lastig om zo'n initiatief rendabel te...

Op de foto neemt Aeres-student Michel Schaafsma de machine gebruik. Foto: Bakery Sweets Center

Iedere bakker aan het recyclen: BSC neemt eerste...

Na veel testen en zoeken heeft Bakery Sweets Center de juiste 'versuikeringsinstallatie' gevonden om retourbrood te verwerken. Het is de bedoeling...

Klant met fiets voor de Kloster-Bäckerei met de verkoopsters Natalia en mevrouw Sögaard.

'Frische Brötschen - Frische Luft': gratis broodje voor milieubewuste...

In de Duitse stad Flensburg krijgen klanten in dertig bakkersfilialen een gratis broodje als ze met de fiets komen. Het initiatief maakt deel uit van...

Cacaoboeren, zoals deze teler in Vietnam, ontvangen een gegarandeerde premiumprijs voor hun kwaliteitsvolle bonen, plus een bonus.
Foto: Puratos

Cacao-Trace van Puratos op koers: 23.000 boeren bereikt in 2023

Het Cacao-Trace® duurzaamheidsprogramma van Belcolade, onderdeel van Puratis Group, ligt op schema. In 2023 zijn meer dan 23.000 cacaoboeren en hun...

Foto: Shutterstock

Dossche Mills zet in op emissiedaling: 50% minder CO2 in 2030

Dossche Mills zet de stap naar minder emissies, meer biodiversiteit en grotere weerbaarheid van de bodem. Een CO2-reductie van 50% reductie in 2030....

Foto: PulseBake

Peulvruchten in bakkerijproducten? Goed voor glutenvrij en...

Lokale peulvruchten zijn duurzaam en bieden gezondheidsvoordelen. Ze blijken heel geschikt te zijn voor toepassing in glutenvrije broden,...

Máxima bezoekt de diverse partners van Foodvalley. Foto's: Foodvalley

Upcyclen wordt het nieuwe normaal: Foodvalley benadrukt urgentie in...

'Tegen 2050 moet het voedselsysteem wereldwijd voedselzekerheid bieden voor 10 miljard mensen. Dit kan worden bereikt door voedsel- en...

Foto: Archief Bakkerswereld

Energie besparen: handige tips om ermee aan de slag te gaan

Energie besparen of opwekken, veel ondernemers in de bakkerijsector zijn ermee bezig. Maar eerlijk is eerlijk: het onderwerp energieverbruik is vaak...

'Netcongestie vraagt om politieke keuzes'

'Netcongestie vraagt om politieke keuzes'

Op dit moment zijn de meeste industriële bakkerijen druk aan de slag met het optimaliseren van hun productieproces. Doel hiervan is om de behoefte...

Nyncke Posthuma in haar gerestylede winkel. Foto: Bakery Sweets Center

Nyncke Posthuma kiest voor hergebruik bij restyling winkel

Nyncke Posthuma, eigenaresse van Puur Posthuma, verkoopt uit duurzaamheidsoogpunt brood van lokaal graan. Ook andere producten, zoals zuivel, haalt...