Alles over duurzaamheid

Een veilige en hygiënische verwerking van afval uit de bakkersindustrie

Een veilige en hygiënische verwerking van afval uit de...

In de bakkersindustrie hebben bedrijven uiteenlopende wensen en behoeften voor hun afval. Denk hierbij aan etensresten, restafval, glas of papier &...

Brood van Gisteren bij Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs: 'Zo kun je nog iets verdienen aan brood van een dag oud'

Brood van Gisteren bij Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs: 'Zo kun...

Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs biedt sinds deze week 'Brood van Gisteren' aan. Hiermee gaat de bakkerij nog een stapje verder om...

Beeld: Dossche

Dossche Mills en BAT Agrar gaan uitstoot broeikasgassen door landbouw...

Dossche Mills streeft ernaar om duurzaam geteelde tarwe aan te bieden. Het bedrijf zal maatregelen financieren om de uitstoot van broeikasgassen te...

In het maatwerkpakket voor bakker Mathieu Bongaards zitten wél zonnepanelen, maar het is niet altijd slim om daarvoor te kiezen. Foto Bart Nijs fotografie

Voor energietransitie is maatwerk nodig: 'Er zijn zoveel variaties...

Voor bakkers is de energietransitie extra complex, zeggen Jacob Gijsbertsen en Pim van der Werff van Netwerk Nederland. In een interview met...

Daan Hesseling over Beter Bijland-brood: 'Wisselende kwaliteit maakt bereiding lastig'

Daan Hesseling over Beter Bijland-brood: 'Wisselende kwaliteit maakt...

Meester Boulanger Daan Hesseling heeft begin 2022 samen met een lokale boer en een graanspecialist een lokaal brood ontwikkeld: Beter Bijland. 'Het...

Foto ter illustratie: ANP

Verduurzamen en energie beparen? Weit Hamersma geeft 5 tips

De innovatieve en duurzame bakker Weit Hamersma richt met collega-ondernemers een energiecoöperatie op. Wat kunnen collega's van hem leren? Hamersma...

Eigenaar Christiaan van de Vegt

Opschalen en keuzes maken: Bakkerij Verba scheidt productie van brood...

Soms loopt hij misschien iets te hard van stapel, maar Christiaan van de Vegt zorgt er wel voor dat zijn bedrijf niet stil blijft staan. Met...

Tweedekanswinkel Van Maanen groot succes: tweede vestiging een feit

Tweedekanswinkel Van Maanen groot succes: tweede vestiging een feit

Na de positieve reacties op het eerste filiaal in Katwijk, heeft Bakker van Maanen besloten om de winkel aan het Kooiplein in Leiden eveneens om te...

De kracht van hennep voor mens en milieu. Foto's: Le Pain Quotidien

Superfood in het broodschap? Dit is waarom Le Pain Quotidien...

Cannabisbrood van Le Pain Quotidien is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Hennepzaden zijn bovendien lekker en gezond. Toch is de keuze voor...

VWS jaagt gezonder voedselaanbod aan met 8 ton subsidie voor Foodvalley NL

VWS jaagt gezonder voedselaanbod aan met 8 ton subsidie voor...

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kent 'Foodvalley NL's Healthier Food - Innovate for Good Community' een projectsubsidie...