Alles over dossier

Alles over online verkoop
Onlineboodschappen waren al een flinke groeimarkt voor de coronacrisis, maar door de lege schappen in supermarkten in de eerste dagen na de...

Hoge temperatuur houdt brood langer vers
De geur van vers brood is voor veel mensen de lekkerste geur die bestaat. En ook de andere eigenschappen van vers brood worden gewaardeerd: een...

Zomer in Nederland: verhoog de temperatuur van het deeg mee
De warmte in Nederland blijft nog wel even hangen de komende dagen, met temperaturen boven de 30 graden. Het vraagt om aanpassing in met name...

Chocoladetips van Arthur Tuytel
Arthur Tuytel wordt in de branche gezien als dé specialist op het gebied van chocolade. Welke tips kan hij chocolatiers geven? En welk advies heeft...

Deksel op mengkuip is verplicht
Kappen tegen stofhappen Het bereiden van deeg kan heel wat stof veroorzaken, waarbij een onverantwoord hoge blootstelling aan meelstof kan ontstaan....

Voorkomen dat stof alle kanten opvliegt
Hoe voorzichtig je ook omgaat met meel in de bakkerij, er zal altijd stof neerdwarrelen. Dat betekent dat je zult moeten schoonmaken. Met de juiste...

Puravita-lijn van Puratos bevat extra gezonde meergranensoorten
De Puravita-lijn van Puratos, met deels nieuwe en deels bestaande producten, bestaat uit diverse soorten meergranenbroden met meerwaarde. Alle broden...

Wilbert Rutten: neem je allergieklachten serieus!
Wilbert Rutten (49) werkte al 32 jaar als brood- en banketbakker toen hij bakkersastma kreeg. Deze vorm van astma kan ontstaan als iemand langdurig...

Het effect van boter versus margarine op het menselijk lichaam
Is verzadigd vet nou wel of niet ongezond? En hoe zit het met onverzadigd vet uit zaadolie? Dus hoe zit het nou met boter versus margarine? Peter...

Boter en margarine in wetenschap en praktijk
Boter en margarine zijn belangrijke grondstoffen voor de bakker. Boter is al zo oud als de landbouw. Margarine is er 'pas' sinds 1871. Bakkerswereld...