Foto: Shutterstock

Elke bakker zijn eigen desem-DNA: zo beïnvloedt graan de smaak

Wat is de invloed van graansoorten op de kwaliteit en smaak van desembrood? Hoe maak je de lekkerste desem? En wat is jouw specifieke desem-DNA?...

Uniek jubileum: Bakkerij Meinders al 200 jaar in handen van dezelfde familie

Uniek jubileum: Bakkerij Meinders al 200 jaar in handen van dezelfde...

Echte Bakker Meinders in Rijssen bestaat tweehonderd jaar en wordt nog steeds gerund door dezelfde familie. 'Het was vallen en opstaan', aldus Ruben...

Uitreiking van de DesemAward aan Echte Bakker Herman Schepers.

Jury desembrodenwedstrijd verrast door gedurfde smaken

Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen, is wederom de overtuigende winnaar van de Desembrodencompetitie van de Echte Bakkers. De jury werd dit...

Karl De Smedt. Foto: Puratos

Expert Karl De Smedt: 'Sleutel van jouw toekomstig desembrood ligt in...

Om de tradities rond het bakken van brood in kaart te brengen en het volledige potentieel van brood te ontsluiten, startte Puratos tien jaar geleden...

Morssink Dé Bakker introduceert Helmond's Desem: gekweekt in 700 jaar oude kasteelkerkers

Morssink Dé Bakker introduceert Helmond's Desem: gekweekt in 700 jaar...

Morssink Dé Bakker introduceert een nieuw brood dat de authentieke smaak van Helmond bevat: Helmond's Desem. Dit brood is gemaakt met een speciaal...

Erik van Rodijnen in zijn bakkerij in de oudste winkelstraat van Nijmegen.
Foto's: Bart Nijs

Erik van Rodijnen (29) bakt brood zonder toevoegingen en alleen...

Carrièreswitcher Erik van Rodijnen zet in Nijmegen een mooie traditie voort. De 29-jarige bakker heeft in februari de bakkerij van Arend Heijting...

Bron: CrowdAboutNow

Ellen van Duijn wil fenomeen buurtbakker herdefiniëren: lokale...

Na bijna drie jaar vanuit haar garage een micro-bakkerij te hebben gerund, zet Ellen van Duijn de volgende stap. In september opent ze haar...

Desembrood is er in vele soorten en smaken. Foto's: Puratos

De vele voordelen van desembrood: 'Er is er altijd wel één die de...

'Desembrood is een mooie kans voor ambachtelijke bakkers, het hoeft niet per se als desembrood verkocht te worden, dat is een kwestie van mindset.'...

Foto's: Jan Willem Schouten

Gevuld desembrood gemaakt met Sallands streekbier (met receptvideo)

Om goed voor de dag te komen bij de Desem Awards van het Echte Bakkersgilde, ging Patrick Jorink van Bakker Jorink in Raalte niet over een nacht ijs....

Hoewel Hans Som officieel met pensioen is, blijft hij druk met het trainen en coachen van talentvolle bakkers.
Foto’s: Jan Willem Schouten

Hans Som laat zien hoe hij desembrood bereidt, maar 'bakker moet...

Desembrood is voor iedere bakker een mooie aanvulling op het assortiment. Er moet echter niet te licht gedacht worden over de productie. 'En bakkers...