Alles over December

Bas Vermeulen begint tijdig met de personeelsplanning voor de laatste maanden van het jaar. Foto's: Bert Jansen

Bas Vermeulen: 'Tijdig de personeelsplanning maken, brengt rust'

Hoe zet je als bakker je personeel zo goed en efficiënt mogelijk in tijdens de eindejaarsperiode, zodat het leuk blijft voor iedereen? Bas Vermeulen...

Bakkerswereld nummer 6 2024

Bakkerswereld nummer 6 2024

De decembermaand is voor bakkers synoniem aan recorddrukte. Dat vraagt ook behoorlijk wat van de medewerkers én van degenen die de planning voor hun...

'De piek qua productie en omzet ligt bij ons echt in december’, vertelt Reggy Ackermans van Echte Bakker Jan Swaanen. Foto's: Bert Jansen

De decemberplanning van Jan Swaanen: 'Zorg dat niet alles zich...

De decemberdrukte vraagt vaak extra inspanning van de medewerkers én van degenen die de planning verzorgen. Hoe zet je als bakker je personeel zo...

Foto's: Jan Willem Schouten

Het is weer stollentijd - Hans Som maakt de klassieke stut

Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke 'stut'.

Een smaakvolle amandelstaaf maken? Volg deze 'masterclass' in 6 stappen

Een smaakvolle amandelstaaf maken? Volg deze 'masterclass' in 6...

De gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg blijft onverminderd populair in november en december....

Foto: Shutterstock

Column van Joep: 'Kerstbestellijst? We leven niet meer in de jaren...

De kerstdagen staan voor de deur en ik voel de opwinding daarover als ik met jullie praat. Laat me je vertellen: er is een manier om deze feestelijke...

Foto: Royal Koopmans

Bak de lekkerste oliebollen (5): 'Een écht goede is luchtig met een...

Met oliebollen kun je niet alleen scoren in de decembermaand, maar je ook onderscheiden én je bedrijf op de kaart zetten. In deze serie verdiepen we...

John en Paola Treur. Foto: fb

Echte Bakker John Treur knalt nog één keer met amandelstaaf

Via voorrondes waarin 110 amandelstaven zijn gekeurd, belandden er uiteindelijk 16 in de finale. Scheidend Echte Bakker John Treur bakt de...

Met de ingebuikname van de tempereermachines is het aantal 
zelfgemaakte chocoladeproducten steeds verder uitgebreid. Foto's: Koos Groenewold

Bakkerij Toebast: 'Automatische tempereermachines zijn eyecatchers in...

Sinds 2018 maakt de familie Toebast, van de gelijknamige bakkerij in Hoevelaken, een groot deel van haar chocoladeproducten zelf. Dit werpt zijn...

Door tijdig eerste klachten te signaleren, kunnen ernstiger klachten en uitval worden voorkomen.

Veilig en gezond werken - werkdruk, waar gaat dat eigenlijk over?

De drukke periode rond de feestdagen ligt weer in het verschiet. Teamwork, trots als alles goed is afgerond, maar ook stress en lange dagen. Werkdruk...