Alles over Corona

Het overdekte terras bij Bakkerij Meijer in Heemskerk. De ramen kunnen worden opengeschoven, wat straks ook handig is voor de oliebollenverkoop. Foto's: Meijer

Positief corona-effect: Bakkerij Meijer opent all-seasons-terras

Een jaar geleden openden Tanja en Jan Meijer de deuren van hun B&B 'Slapen bij de Bakker'. Daarmee maakten zij hun droom waar. Inmiddels 'bouwen' ze verder; het bakkersechtpaar kan bijna proosten op de volgende mijlpaal: half november opent bakkerij Meijer een overdekt terras voor de winter en de zomermaanden. 'Toen deze kans voorbij kwam wisten we gelijk: Dit past mooi bij ons.'

Erik van Rodijnen in zijn bakkerij in de oudste winkelstraat van Nijmegen.
Foto's: Bart Nijs

Erik van Rodijnen (29) bakt brood zonder toevoegingen en alleen...

Carrièreswitcher Erik van Rodijnen zet in Nijmegen een mooie traditie voort. De 29-jarige bakker heeft in februari de bakkerij van Arend Heijting overgenomen. In de Lange Hezelstraat bakt de vroegere kok desembroden. Het is de enige bakkerij nog in de oudste winkelstraat van Nederland. Om de jonge garde aan zich te binden, bakt hij puur en gaat hij podcasts maken met broodkenners.

149 werkgevers in voedingsindustrie moeten definitieve NOW-berekening nog aanvragen

149 werkgevers in voedingsindustrie moeten definitieve NOW-berekening...

Werkgevers in de voedingsindustrie die in de laatste twee aanvraagperiodes gebruikmaakten van de NOW-regeling (NOW 5 en 6), hebben nog iets meer dan een week, tot en met vrijdag 2 juni, om de definitieve berekening aan te vragen.

Illustratie: Shutterstock

Afhandeling NOW: vraag berekening vóór 23 februari aan en voorkom...

Ruim 500 werkgevers in de voedingsindustrie moeten nog hun definitieve berekening voor de NOW-regeling aanvragen. Het gaat om de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021. Werkgevers hebben nog een kleine maand om de definitieve berekening aan te vragen.

Jan-Aart Schuld ontvangt het Genootschap. Foto: JAWS

Genootschap stelt actuele kwesties aan de orde in Bakkersmolen...

Het Genootschap voor de Bakkerij houdt 1 november een bijeenkomst bij ondernemer Jan-Aart Schuld in Elburg. De bijeenkomst vindt plaats in De Bakkersmolen en begint om 14 uur. De actualiteit voert de boventoon.

Ondernemers letten scherp op oplopend aantal coronabesmettingen

Ondernemers letten scherp op oplopend aantal coronabesmettingen

Ondernemers zijn alert op het oplopende aantal coronabesmettingen. Volgens ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland is het belangrijk om de epidemiologische situatie scherp in de gaten te houden. De nieuwe golf lijkt ingezet volgens cijfers van het RIVM.

Royal Smilde verbetert winst ondanks aanhoudend moeilijke marktomstandigheden

Royal Smilde verbetert winst ondanks aanhoudend moeilijke...

De marktomstandigheden waren afgelopen jaar uitdagend door de covid-19 crisis, aldus Royal Smilde. Dit komt doordat een relevant deel van de omzet van het bedrijf wordt gehaald uit de horeca- en cateringmarkt, zowel nationaal als internationaal. Desondanks zag het bedrijf haar netto-omzet stijgen met €23 miljoen naar € 246 miljoen.

Suikerfeestassortiment van Dieuw's Bakkerij. Foto: Facebook

Suikerfeest is in volle gang: meer aankopen dan vorig jaar

Het Suikerfeest is gisteren begonnen en wordt tot vanavond gevierd. Daarbij doen Islamitische bakkers goede zaken. Ze merken duidelijk dat er meer wordt verkocht dan de voorgaande twee jaar toen corona het samenzijn flink beperkte.

Joep Gommans van Bakkerij Support.

Column Joep: Een compliment voor JOU!

We leven al enkele jaren in crisis. Corona heeft plaatsgemaakt voor de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne in het dagelijkse gesprek. Waar de eerste gedachte natuurlijk uitgaat naar slachtoffers van zowel de coronacrisis als de crisis in Oekraïne, kijk ik ook naar de impact op ons mooie bakkersvak.

De energiekosten rijzen de pan uit (archieffoto)

Van Eijndhoven reageert bij Radio1 op energieprijzen: 'Ik bak een dag...

Bakker Jos van Eijndhoven uit Liempde is één dag minder brood gaan bakken in zijn bedrijf. 'Daarmee bespaar ik 8 uur stoken', vertelde de bakker woensdag 6 april op Radio1. De radiomakers bespraken in de uitzending de gevolgen van de oorlog in Oekraïne op de gasprijzen en in hoeverre de overheid die kosten zou moeten compenseren.