Alles over Bakery Sweets Center

Gebak met broodpasta. Foto: Bakery Sweets Center

Project Retourbrood wint circulariteitsprijs: 'Eerste producten met...

Studenten van Aeres MBO Life Sciences in Leeuwarden sleepten tijdens de uitreiking van de LC Awards 2023 de Circulair Friesland- Spark Award in de...

Prototype van de verpakking.

Eerste circulaire chocolade is een feit: versuikerde broodpasta in de...

ChocMans, een kleinschalige chocolaterie op Terschelling, heeft de eerste circulaire chocolade van Nederland ontwikkeld door 10 procent broodpasta...

Foto: Bakery Sweets Center

Werkgeverssymposium: 'Betrokken werkgeverschap is dé sleutel'

Hoe kom je aan gemotiveerd en goed opgeleid personeel en hoe houd je deze medewerkers vast? Hoe zorg je voor een fijne werksfeer waar ruimte is voor...

Sasin Sasikala (24) is continu verbeteraar bij Fortuin. Foto: Andries van der Werf

Sasin Sasikala (24) is continu verbeteraar bij Fortuin: 'In de...

Sasindaran Sasikala is 24 jaar en woont samen met zijn vriendin en twee chihuahua's in Joure. Hij volgde de opleiding International Business aan de...

Tijdens de bijeenkomst van Bakery Sweets Center in Leeuwarden konden aanwezigen de producten die gemaakt zijn van broodpasta proeven. Foto: Remco Klaver

Welke producten van retourbrood scoren het best?

In Nederland wordt jaarlijks 150.000 ton brood weggegooid. Daarvan is 50.000 ton nog bruikbaar. Dit kan verwerkt worden tot broodpasta en zo een...

Retourbroodproject: eerste resultaten worden gedeeld

Retourbroodproject: eerste resultaten worden gedeeld

De eerste fase van het retourbroodproject wordt op 10 november afgerond. De resultaten mogen er zijn. Van koekjes tot yoghurt en van stroop tot...

Levi Kuipers. Foto: Andries van der Werf

Levi Kuipers (28) werkt op de afdeling Bedrijfsbureau van Fortuin:...

Levi Kuipers (28) is geboren in Hantum en woont samen met zijn vriendin in het centrum van Dokkum. Sinds januari dit jaar is hij werkzaam bij Fortuin...

Kandidaat Rody, bakkerijdocent Rob van der Goot, kandidaten Dio, Sylvia en Narcisa. Aaltsje, Thomas en Geert staan niet op de foto. Foto: Bakery Sweets Center / Clara Bloemhof

Cursus Broodbakker - de basis succesvol afgerond

De verkorte opleiding Broodbakker - de basis van Friesland College & Bakery Sweets Center - is onlangs op bijzondere wijze afgesloten. Vijf cursisten...

Wouter Kloosterman voelt zich helemaal op z'n plek bij Hellema in Hallum. Foto: Andries van der Werf/ Bakery Sweets Center

Wouter Kloosterman (24) over zijn werk bij Hellema:...

Wouter Kloosterman (24) heeft na het afronden van zijn Hbo-opleiding International Business & Languages voor een baan in de zoetwarensector gekozen....

Sandra Dijkstra kan als banketbakker al haar creativiteit kwijt. Foto: Andries van der Werf

Sandra Dijkstra (22) over banketbakkersvak: 'Praktijk is veel leuker...

Sandra Dijkstra (22) uit Rinsumageest is inmiddels ruim een jaar in dienst bij Bakkerij Braaksma in Oentsjerk. Daar zit ze helemaal op haar plek. 'Ik...