ArtikelStrategieVersuikerde broodpasta in snoep, is dat mogelijk? Kun je versuikerde broodpasta in snoep verwerken? Om hier achter te komen, gingen studenten Food Innovation op bezoek bij Concorp. Ze zijn in twee...
NieuwsBakkerijBanketbakker en docent, een ideale combinatie? Sanne Kalf (23) werkt in de banketbakkerij van Bakkerij Breimer in Lemmer én is leerling-docent bij het Friesland Collega in Leeuwarden. Juist de...
NieuwsStrategieStudenten Friesland College werken de komende drie jaar aan vegan... In het restaurant van Friesland College in Leeuwarden vond onlangs de kick-off plaats van een bijzonder project. De komende drie jaar gaan...
NieuwsStrategieWaddenmolen stelt ambities: brood van Groningse tarwe De recente Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen haakten niet alleen in op de stijgende inkoopkosten, maar ook op de vraag: moeten we zo...
ArtikelStrategieVerkoopprijs verhogen of op zoek naar alternatieven? Hoe ver moet een bakker de stijgende inkoopkosten doorberekenen? En zijn er alternatieven? In een Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen...
ArtikelBakkerijProcesoperator Hendrik Mulder (26): ‘Bijzonder dat je van een... Jonge medewerkers zijn erg belangrijk voor de sector. Zij zorgen voor nieuwe ideeën en weten optimaal hoe je de jongere doelgroep kunt bedienen. In...
NieuwsStrategieBakkers ronden basiscursus succesvol af: ‘opgefrist over de functies... Met een certificaat en een bos bloemen sloten de deelnemers de basiscursus Broodbakken aan het Alfa College in Hoogeveen af. De bakkerijsector is met...
NieuwsStrategieFutureMakers: Ontmoet jouw toekomstige talenten in Groningen Na een succesvolle pilot in Leeuwarden afgelopen najaar vervolgt het matchmaking event FutureMakers zijn route, met Groningen als eerstvolgende...
ArtikelBakkerij‘Data helpen om voorkeuren van de consument te begrijpen’ Merel van Westreenen (30) uit Utrecht is productmanager bij Bakkerij Borgesius. Ze houdt zich onder meer bezig met het uitvoeren van data-analyses...
ArtikelNieuwsWaarom kiezen jongeren voor de bakkerijbranche? BSC vraagt het hen Bakery Sweets Center (BSC) lanceert op haar website een nieuwe rubriek: TalentZ. Hierin komen enthousiaste jonge mensen aan het woord over hun baan...