Alles over ambachtelijk

Aaldert en Hiltje Bruinsma veranderen de naam van hun bakkerij en...
Aaldert en Hiltje Bruinsma hebben de naam van hun bakkerij in het Friese Oentsjerk verandert van Bakkerij Braaksma in Bakkerij Rustiek. Ook hebben ze...

Nieuw: -12°C Gelato is hét boek over ambachtelijk ijs
Ambachtelijk bereid ijs is lekker, maakt blij en is er in allerlei smaken. Maar dat er ook pure wetenschap bij komt kijken, laten ijsmakers Bas van...

Parool houdt Grote croissanttest onder Amsterdamse bakkers
In de weekendbijlage van Het Parool begin juli geeft De grote croissanttest antwoord op de vraag: Wat is de beste croissant van Amsterdam? Bij 26...

De toekomst van de bakker: een eigen gezicht én samenwerken
Het is opvallend hoeveel initiatieven er laatstelijk worden ontwikkeld, die zich richten op puur en ambachtelijk gebakken brood, korte ketens,...

Scoren met speculaas? Dit moet je weten
Als fijne koekjes, grove brokken of hele poppen: speculaas luidt altijd de mooie, laatste maanden van het jaar in. Maar steeds vaker wordt de...

Van de Kletersteeg maakt Brood 0.0
Bakkerij Van de Kletersteeg in Hoogland maakt met behulp van moderne apparatuur en ouderwets vakmanschap 'puur natuur' brood. De bakker heeft het...

IJsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde
Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders gisteravond naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over 'IJssalonijs'. 'We worden neergezet...

Volkskrant besteedt aandacht aan boek over brood
Het boek 'Een boek over brood' van Issa Niemeijer is afgelopen week verschenen. Eerder publiceerde Bakkerswereld er al over, ook de landelijke media...

NBOV-beeldmerk moet ambacht onderstrepen
De Nederlandse Brood- en Banketbakkersondernemersvereniging (NBOV) heeft op Bakkersvak een nieuw beeldmerk geïntroduceerd: Dé Ambachtelijke Bakker....

Sam's Bakery opent in Gouda
Sam's Bakery, een ambachtelijke en biologische bakkerij, opent dit weekend haar deuren aan de Tiendeweg in Gouda. Dat meldt Indebuurt.