Alles over Ambacht

Bloemen in brood.
Foto's: Theo Jennissen

De mogelijkheden van bloemen en brood, een verkenning door Ineke...

Er bestaan naar schatting 300.000 eetbare planten, maar de mens eet vooral tarwe, rijst en aardappelen. Kunnen we ons menu uitbreiden? Bloemen gaan...

Tom van Otterloo en Marcel Silfhout zijn gedreven om het échte bakkersambacht nieuw leven in te blazen. Foto's: Koos Groenewold

Historisch dieptepunt brengt bakker en boer op idee

Tom van Otterloo slaakt een noodkreet. Want in Nederland is het aandeel brood dat wordt verkocht bij ambachtelijke bakkerijen volgens de jongste...

Foto: SIGEP

Desserts in de spotlight tijdens Sigep 2023

SIGEP keert van 21 tot en met 25 januari terug in Rimini Exo Center. Meer dan duizend exposerende merken nemen deel aan de 44e editie van 'The Dolce...

Foto: Royal Steensma

Waarom de Franse baguette cultureel erfgoed is geworden

De Franse baguette is toegevoegd aan de lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Dat heeft de VN-organisatie bekendgemaakt. De directeur-generaal...

De kwaliteit neemt toe, maar blijf oefenen, oefenen, oefenen, aldus de keurmeesters. Foto's: Piet Haaksma

Bakkersvakwedstrijden nieuwe stijl: welke ondernemers mogen zich...

In een bomvol Abe Lenstra Stadion in Heerenveen zijn woensdag 9 november de Nederlands kampioenen brood-, banket- en koekbakken bekendgemaakt. Aan...

Jan Verwijs: ‘Een belangrijke verklaring voor het succes van de roomamandelletters is het roomboterbladerdeeg.’

Hoge kwaliteit 'letter' met roomboterbladerdeeg

Bakker Klootwijk produceert veel met behulp van het roomboterbladerdeeg van Van der Pol. Zo vinden tienduizenden roomboteramandelletters jaarlijks...

Door het interview voor de podcastserie Passie in de Verswereld zette Joep Gommans een paar stappen terug in de tijd.

Column Joep Gommans: 'Passie in de verswereld'

Onlangs mocht ik acte de présence geven in de Podcast Passie in de Verswereld van Frans van Erkel. De Podcast bestaat uit interviews met...

Foto: Facebook

Bakker Floor van Lieshout viert honderdjarig bestaan met groot feest...

Bakkerij Floor van Lieshout bestaat honderd jaar. Dat gaat de familie vieren met groot feest in Poppodium 013. Daarbij treden artiesten op als Tino...

Joep Gommans van Bakkerij Support.

Column Joep: Een compliment voor JOU!

We leven al enkele jaren in crisis. Corona heeft plaatsgemaakt voor de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne in het dagelijkse gesprek. Waar de eerste...

De ijzerkoeken van Banketbakkerij Jan Boer. Foto's: Facebook

Hoe het traditionele ijzerkoekje nog steeds als dé klantentrekker...

Banketbakkerij Jan de Boer in Vlaardingen is volgens eigenaren Martin en Diana Huygen nog de enige bakkerij waar ijzerkoekjes tussen twee ijzers...