
NVWA maakt inspectieresultaten bij bakkers per 1 februari 2023...
De inspectieresultaten van de NVWA bij bakkers en andere versspecialisten worden per 1 februari 2023 openbaar gemaakt. Momenteel worden uitsluitend...
De inspectieresultaten van de NVWA bij bakkers en andere versspecialisten worden per 1 februari 2023 openbaar gemaakt. Momenteel worden uitsluitend...
Het verstrekken van informatie over allergenen is onderdeel van de wettelijke etiketteringsvoorschriften. De vereisten voor het verstrekken van...
Er is een nieuw additief goedgekeurd voor gebruik in cacao- en chocoladeproducten. Het gaat om een nieuw soort lecithine uit haver.
Zeelandia en het Ierse InnoV zijn een exclusieve samenwerking- en licentieovereenkomst aangegaan op het gebied van glutenvrij en andere ‘Free...
De NVWA constateert dat bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet voldoende informeren over aanwezige allergenen in voedsel. De...
Het vernieuwende patisserieconcept Rose&vanilla ontvangt van Brave New Food Investments een investering van ruim een half miljoen euro. Dit geld wil...
Theo van Hoof is momenteel werkzaam als adviseur in de glutenvrije sector. Hij heeft al veertig jaar ervaring met glutenvrij bakken, vanwege de...
Extra maatregelen om blootstelling aan meelstof verder omlaag te brengen, blijven nodig. Dat blijkt mede uit het jongste advies van de...
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Handboek Voedings- en gezondheidsclaims gepubliceerd. Claims kunnen voorkomen op...
De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) let tijdens haar controles extra op de allergenen informatie bij producten die niet zijn...