Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Nieuw onderzoek laat volgens het NBC zien dat consumenten volkorenbrood net zo lekker vinden als bruinbrood. Voorafgaand aan de Week van het Brood,...
Meester Boulanger Daan Hesseling heeft begin 2022 samen met een lokale boer en een graanspecialist een lokaal brood ontwikkeld: Beter Bijland. 'Het...
Het college over 'Well on wheat', dat Fred Brouns in 2018 uitsprak voor Universiteit van Nederland, is destijds in uitgebreidere versie uitgeschreven...
Het roodkorn dat het Boulangerie Team gebruikt is een rode wintertarwe. Het wordt verbouwd en gemalen door een lokale boer in Nederland. Het geeft...
Vanille Flamboyé is de naam van de pannenkoek waarmee de jongste chef-kok van De Heikamp de jury op de Horecava heeft verrast. Een culinair kunstwerk...
De Duitse meelbehandelingsspecialist Mühlenchemie heeft ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan een promotieprijs in het leven geroepen voor...
Kun je voedertarwe inzetten voor menselijke consumptie, voor hoogwaardige bakproducten zelfs? Met die vraag en een paar zakken Flevolandse tarwe...
Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood wordt vandaag, 1 juli 2022, officieel van kracht. Daarmee moet iedere consument aan de naam van het brood...
Bakkerij Pater verwacht tegen het eind van 2022 een forse prijsstijging van brood, maar een verdubbeling zal het niet worden. Dat zegt commercieel...