Alles over Streekproducten

Foto:  Bakkerij Schabbink

Krentenwegge is immaterieel erfgoed: 'een geweldige opstap voor de...

Nicole Schabbink van Bakkerij Schabbink in Saasveld wachtte de afgelopen weken vol spanning af. Lukt het om de Twentse krentenwegge aan te melden...

Bakkerij Schabbink wil van krentenwegge immaterieel erfgoed maken: 'Boost voor alle Twentse bakkers'

Bakkerij Schabbink wil van krentenwegge immaterieel erfgoed maken:...

Nicole Schabbink van Bakkerij Schabbink in Saasveld vindt de bereiding en traditie zo bijzonder dat ze de Twentse krentenwegge heeft aangemeld voor...

Het geheim van 40 jaar vakmanschap: adem blijven halen en goede spullen maken, zegt Sjon Koelman

Het geheim van 40 jaar vakmanschap: adem blijven halen en goede...

Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in het Noord-Hollandse Heemskerk bestaat komende maand veertig jaar. Over 'het geheim' achter veertig jaar...

Wim Koelman bij de bereiding van zijn specialiteit: Ezelsoor. Foto: Jaws

Hoe maak je een succesvol streekproduct? Bakker Sjon Koelman geeft...

Het Heemskerkse Ezelsoor is al dertien jaar een groot succes met bij Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons in Heemskerk. Wat maakt het gebakje tot zo'n...

Teler Bart Huijts en bakker Frans Voncken bij de witte en tarwe-variant van Het Genot van TerWorm.
Foto's: Voncken

Voncken bakt 'Het Genot van TerWorm' met graan uit Nederlands...

In de zomer van 2021 is landbouwer Bart Huijts begonnen met het oogsten van tarwe dat in samenwerking met Bakkerij Voncken in Kerkrade is ontwikkeld....

Nieuwe koekmakerij 't Keukske maakt smeuïge koeken van lokale ingrediënten

Nieuwe koekmakerij 't Keukske maakt smeuïge koeken van lokale...

Ambachtelijke koekmakerij 't Keukske heeft zaterdag haar deuren geopend in het centrum van Maastricht. De koekmakerij wordt gerund door drie jonge...

Geniet de Limburgse vlaai (deze is van De Bisschopsmolen) straks Europese bescherming? Foto: ANP

Belgen en Nederlanders starten procedure: is de Limburgse vlaai...

Vlaanderen en Nederland zijn gestart met de aanvraag voor een Europese erkenning van de Limburgse Vlaai. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, is de...

De pompoenpitten moet in de vrucht doorgroeien tot ze een ‘buikje’ krijgen voordat ze worden geoogst.

Bakkers omarmen lokale pompoenpitten met meer smaak

Pompoenen telen deed groentekweker Gert Smits al, wel zestig soorten, voor consumptie en voor de sier. Oliepompoenen verhakselen om vervolgens de...

Henny en Betty Feenstra

'Fries Bakboek is een monument voor de Friese bakkerstraditie'

De zussen Henny en Betty Feenstra hebben samen het Fries Bakboek geschreven. Het boek staat boordevol zoete recepten uit de Friese bakkerstraditie,...

Het recept van deze bosbessen-kruimel vlaai is terug te vinden in het boek Vlaai. Foto: Facebook

Bakker Roel Peeters bakt vlaaien bij boekhandels ter promotie van boek

Bakker Roel Peeters van Bakker Peeters in Kessel heeft het vlaaienboek 'Vlaai' geschreven, dat eind oktober is verschenen. Ter promotie maakt hij de...