Alles over Reststroom

Foto: MaGie Creations

MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel...

MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de kaart: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...

Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg voor bakkers

Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg...

Industriële bakkers die aan de slag willen met de reststroom bierbostel als ingrediënt, lopen vaak tegen verwerkingsproblemen aan. Het product is...

Nederlandse bakkerijstudenten creatief met reststroom van Amerikaanse amandelschillen

Nederlandse bakkerijstudenten creatief met reststroom van Amerikaanse...

Het verwaarden van reststromen is een hot topic in de voedingsindustrie. Royal Steensma, leverancier van bakkerij-ingrediënten, richt zich op het...

Redefine Meat is overall winnaar geworden van de Horecava Innovation Award.

Circulair brood en Nederlandse kweekvanille leggen het af tegen...

De twee kanshebbers voor de Horecava Innovation Award 2023, die vanuit de (banket)bakker interessant zijn , moeten zich tevreden stellen met hun...

Topbakker Paul Koenen in de NOS-uitzending.
Foto: still

Top Bakkers genomineerd voor Horecava-awards met Bakkersgrondstof als...

Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...

Belgische studenten maken 'Loaf Foam' van oude broodstromen

Belgische studenten maken 'Loaf Foam' van oude broodstromen

Biochemie studenten aan het Belgische Hogent-collega hebben een manier gevonden om van oude broodreststromen van industriële bakkers 'Loaf Foam' te...

Saskia van der Laan, manager business solutions van Samen Tegen Voedselverspilling reikt de voucher uit aan Madeleine Gielens, oprichter MaGie Creations.

MaGie Creations kan met voucher productie van 'biergraan-meel'...

Madeleine Gielens, oprichter MaGie Creations, heeft van de stichting Samen tegen Voedselverspilling een voucher ontvangen voor haar innovatie: om...

Het aanbieden via TooGoodToGo is een mogelijkheid om niet verkocht brood een tweede kans te geven.

Praktijklokaal Bakkersvak: reststromen als omzetmaker?

Van overgebleven brood en banket extra omzet maken, maar hoe? In Het Praktijklokaal op de Bakkersvak in Gorinchem gaat de organisatie samen met...

Foto: fb

Rotterdam neemt energieproject over

Een proef in Rotterdam om van oud brood energie te maken, is een succes, zo meldt de NOS. In drie jaar tijd is in Rotterdam 125.000 kilo brood...

'Brood doneren is niet duurzaam'

'Brood doneren is niet duurzaam'

Een aantal weken geleden was ik met een collega uit Engeland in gesprek over voedselverspilling. Hij zei: 'Het doneren van onverkocht brood aan...