Alles over Etikettering

Bakkerij in een Albert  Heijn. Supermarkten kunnen op blijvende groei rekenen.

'Vers afbakbrood meldt niet altijd de wettelijk verplichte benaming'

Bijna alle supermarkten geven onvoldoende informatie over de broodproducten die ze afbakken in de winkel, stelt de Consumentenbond na eigen...

Consumentenbond test meergranenbrood supermarkt - Lidl wint vooral door zoutreductie

Consumentenbond test meergranenbrood supermarkt - Lidl wint vooral...

Het best scorende meergranenbrood in de supermarkt is het donker meergranen van de Lidl, zo blijkt uit een test van de Consumentenbond. Lidl durft...

Aanbieders van voedsel in de losse verkoop zijn verplicht vooraf de vooraf vermelden welke van de veertien allergenen in de levensmiddelen aanwezig zijn. Foto: NVWA

Allergenen op het etiket? Dit zijn de voorschriften

Het verstrekken van informatie over allergenen is onderdeel van de wettelijke etiketteringsvoorschriften. De vereisten voor het verstrekken van...

Verkeerd etiket op Streeckgenoten Zonne Rogge van Borgesius

Verkeerd etiket op Streeckgenoten Zonne Rogge van Borgesius

Borgesius Holding BV en Albert Heijn waarschuwen voor Streeckgenoten Sterre Rogge. Door een fout in de productie is het etiket van Streeckgenoten...

Marc Janissen. Foto:  Dennis Wisse / Fotobureau Roel Dijkstra

Bakkerij Boender al ver met doorvoeren wijzigingen nieuwe warenwet

Bakkerij Boender is al heel ver met het doorvoeren van de nieuwe warenwettelijke naam van de broodproducten. Al ruim een jaar voor de ingang van de...

Foto: Kenniscentrum suiker & voeding

Onderzoek WUR: Slim verpakken geeft zoetere smaak

Via verpakkingskenmerken als kleur en informatie kan bij de consumenten de verwachting worden gewekt dat producten zoeter smaken. Dat blijkt uit...

Foto: WUR

'Door ongelijke verdeling van suiker wordt een product niet als...

Een ongelijke verdeling van suiker in een product kan een oplossing zijn voor de suikerreductie in de banketbakkerij. Uit onderzoek van de WUR blijkt...

Eurofins' analysemethode voor voedingsvezels voorgedragen als wereldwijde norm

Eurofins' analysemethode voor voedingsvezels voorgedragen als...

De vernieuwde voedingsvezel-analyse, AOAC Standard Method 2017.16/ICC Standard 185, ontwikkeld door het Eurofins Expertise Centre for Complex...

NVWA introduceert interactieve additieventool: zo werkt het en dit...

Mag nitriet als additief gebruikt worden in gehakt voor saucijzenbroodjes? Mag bietenrood toegevoegd worden als additief op brood? Kortom, mag...

Benaming en etikettering is grootste knelpunt in Warenwetbesluit Meel en brood

Benaming en etikettering is grootste knelpunt in Warenwetbesluit Meel...

Om consumenten meer duidelijkheid te geven over broodsoorten, is op 1 juli 2020 het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking getreden. Bakkers...