Alles over Consument

Maurice Burger van BakePlus tijdens een workshop ijs(taart)bereiding, bavaraisebereiding met ijsgrondstoffen en taart decoreren.

Maurice Burger over de bakkerswinkel van de toekomst: 'Maatwerk met...

De extreme verhoging van de energieprijzen en stijgende inkoopkosten zorgen voor problemen bij bakkend Nederland. Dat maakt het essentieel om als...

Consument grijpt steeds vaker naar brood van gisteren. Onverkocht brood van gisteren wordt bij Albert Heijn de volgende dag tot 11.00 uur met korting verkocht.

Inflatie zorgt voor meer verkoop restpartijen en producten tegen...

Als gevolg van de inflatie proberen Nederlanders zoveel mogelijk te besparen op de dagelijkse boodschappen. Het consumentenvertrouwen was volgens het...

Weer minder brood verorberd in 2021, maar ambacht groeit tegen klippen op

Weer minder brood verorberd in 2021, maar ambacht groeit tegen...

Het totale broodvolume in Nederland is in 2021 met -4,2 procent gedaald naar een totaal van 783.388.000 kg. In 2020 was dit nog 817.617.000 kg. Het...

Bakker Piet biedt de klant een totaalbeleving: de consument kan er terecht voor dagelijkse boodschappen, een luxe ontbijt of lunch, warme en koude gerechten (to-go) of er ter plekke iets nuttigen. De bakkers werken in het zicht, zodat er ook nog iets te kijken valt.

Voorkom het mislopen van omzet - met deze 6 principes win je de klant...

De klant is te beïnvloeden tot het doen van een aankoop door het toepassen van de zes beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Hoe werken deze principes...

Vegan appeltaart. Foto: Bakels Senior

Stijgende vraag naar plantaardige bakingrediënten

De vraag naar veganistische bakingrediënten stijgt tot 2025 jaarlijks met zo'n 5,6 procent. Deze groei wordt veroorzaakt door een toenemend aantal...

Google mobiliteitscijfers sinds het uitbreken van de coronacrisis.

Nog nooit zo druk in supermarkt sinds corona

Het is in de aanloop naar kerst nog ooit zo druk geweest in supermarkten sinds het uitbreken van de coronapandemie. De grote drukte op donderdag voor...

Voedselproducenten zijn volgens Schreijen al volop bezig met de gevolgen van prijsstijgingen, vooral in hun contracten. (foto: Shutterstock)

Prijsstijgingen: Consument betaalt de rekening

De prijzen van grondstoffen, energie en gas schieten omhoog. Uiteraard krijgen ook voedselproducenten met de gevolgen van deze prijsstijgingen te...

Echte Bakker in top 3 Beste Klantervaring

Echte Bakker in top 3 Beste Klantervaring

In de ranglijst van merken die volgens meer dan 5.000 Nederlanders dit jaar de beste klantervaring bieden, heeft de Echte Bakker de derde plaats...

HAS Hogeschool. Foto: Archief Bakkerswereld

Nieuw aanbod van zes Engelstalige minors bij HAS Hogeschool

HAS Hogeschool heeft zes nieuwe Engelstalige minors voor derdejaars studenten ontwikkeld die inspelen op actuele maatschappelijke vraagstukken in de...

Gemak neemt diverse vormen aan: eten bestellen steeds populairder

Gemak neemt diverse vormen aan: eten bestellen steeds populairder

Gemak heeft voor de consument lange tijd om 'zo gemakkelijk en zo snel mogelijk' gedraaid. Maar uit het grote consumententrendonderzoek Taste...