Alles over Carrièreswitchers

Ambulance verpleegkundige Arno Visser heeft een bakkerij overgenomen. Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Ambulanceverpleegkundige Arno Visser neemt bakkerij over: 'Ontbreken...

Toen Arno Visser uit Dordrecht hoorde dat de lokale bakkerij zijn deuren zou sluiten, kon hij dat niet aanzien. Een bijzondere carrièreswitch was het...

Bron: CrowdAboutNow

Ellen van Duijn wil fenomeen buurtbakker herdefiniëren: lokale...

Na bijna drie jaar vanuit haar garage een micro-bakkerij te hebben gerund, zet Ellen van Duijn de volgende stap. In september opent ze haar...

Foto's: Archief Bakkerswereld

Online lesmethode Flex moet leren leuker maken en uitval voorkomen

De online lesmethode FlexBase gaat Flex heten. Zowel de app als desktopversie worden interactiever en functioneler, zegt aanbieder FoodBase. Zo moet...

Het runnen van een eigen bedrijf was altijd de droom van Natalie Penders. Met haar eigen bakkerij is die droom uitgekomen. - Foto: Marcel van Hoorn

Carrièreswitcher Natalie Penders betaalt leergeld na turbo-overname:...

Zonder enige opleiding en ervaring een bakkerij overnemen; het is een stap die weinigen zullen en durven zetten. Natalie Penders waagde de sprong. Na...

De dag vindt plaats bij het Bakery Institute.
Foto: BI

Startersdag gaat door - aanmelden voor 23 maart

Op 30 maart 2022 wordt de Startersdag gehouden. De dag is bedoeld ter aanmoediging van jonge, ambachtelijke bakkerij-ondernemers. Deelname is gratis.

Vicky Littlejohn

Meeloper wordt medewerker

Veel columns en artikelen gaan op het moment over de zoektocht naar personeel. Ik maak me daar natuurlijk al veel langer zorgen over.

Maurice Rommers heeft Bakkerij Amadeus geopend. Foto's: Metaal Kathedraal

Voormalig operazanger opent bakkerij in Utrecht

Maurice Rommers heeft een bijzondere carrièreswitch gemaakt. De voormalig operazanger heeft half juli Bakkerij Amadeus geopend in de Utrechtse...

Waarom Henk Kloosterhof na 40 jaar liever docent is dan bakker

Waarom Henk Kloosterhof na 40 jaar liever docent is dan bakker

Bakker Henk Kloosterhof maakt een bijzondere switch. Na bijna veertig jaar stopt hij bij het familiebedrijf in het Groningse Winsum, waar zijn broer...

De tassen bevatten een variatie aan broodproducten gemaakt door de studenten.
Foto's: BI

Studenten Bakery Institute delen producten uit aan de zorg

Studenten van het Bakery Institute in Zaandam gaan de versgebakken broden uit hun praktijklessen deze week uitdelen aan zorgverleners en...

Rob Hilgers is van kroegbaas bakker geworden.
Eigen foto

Kroegbaas turnt café om tot bakkerij

Kroegbaas Rob Hilgers heeft zijn kroeg 't Avontuur eind vorig jaar omgetoverd tot bakkerij. Vanwege de coronacrisis was dat niet zo'n gekke stap. 'Ik...