Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Wetenschappers van Maastricht UMC hebben geen positieve effecten gevonden van een glutenvrij dieet bij mensen met endometriose. Mogelijk heeft een...
Het college over 'Well on wheat', dat Fred Brouns in 2018 uitsprak voor Universiteit van Nederland, is destijds in uitgebreidere versie uitgeschreven...
De elfde editie van de Europese Sustainable Foods Summit op 13 en 14 juni in Amsterdam, heeft uitgebreid aandacht besteed aan tritodeum. Het...
De roep in de samenleving om transparantie vanaf de bodem wordt luider. Veel consumenten willen steeds nauwkeuriger weten wat ze eten: bij voorkeur...
Volkorenbrood is gezonder dan witbrood en scoort zelfs beter dan groenten en fruit. Dat zegt emeritus professor Fred Brouns van Maastricht University...
De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op. Een groep van 29...
De een heeft baat bij witbrood, de ander bij volkoren. Dat hangt af van de darmflora van de consument, concluderen onderzoekers van het...
Tv-programma Radar neemt in de uitzending van vanavond brood onder de loep. Daarbij wordt in de aankondiging uitgegaan van een negatieve invalshoek,...