Alles over Bakery Institute

Tarte Tropezienne

Een taartje voor moeder en de Koning: Tarte Tropézienne, met video

Een verrijkt zoet deeg dat wordt gevuld met een heerlijke luchtige vulling. Het is deze mooie combinatie van boulangerie en patisserie, verenigd in...

Opmars van brioches in Nederland kans voor  ambachtelijke bakker

Opmars van brioches in Nederland kans voor ambachtelijke bakker

De brioche is in landen als Frankrijk en België het paradepaardje van de bakker. Is je brioche goed? Dan heb je klanten. Ook in Nederland zitten het...

Foto: Bakery Institute

Bakkers over ondergewaardeerde rogge: eenvoudige verwerking, goede...

Bakery Institute merkt dat rogge zwaar ondergewaardeerd wordt en te weinig liefhebbers kent. Tijdens het event Rye High vertelden bakkers over hun...

Foto: Bakery Institute

Zo maak je van je bakkerij een opleidingsinstituut

Bakery Institute heeft samen met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) nieuw digitaal lesmateriaal ontwikkeld: Bakkerstalent. Het lesprogramma is...

Blog Mark Wils: 'Nieuwe lesmethode en 800 nieuwsgierige jongeren over de vloer, voel de vibe'

Blog Mark Wils: 'Nieuwe lesmethode en 800 nieuwsgierige jongeren over...

Wat een ervaring … In mijn vorige bijdrage schreef ik dat ik best wel gespannen was over onze open dagen eind januari. Omdat we naast onze frisse...

Panetonne: een traditioneel, rijk vruchtenbrood met een pasta madre als basis. Foto's: BI

Nederlandse bakkers wagen zich aan Italiaanse specialiteit: de...

De panettone is in Italië niet weg te denken bij feestelijke momenten. Ze wint wereldwijd aan populariteit. Maar de panetonne is een dame met pit,...

Mark Wils

Blog Mark Wils: 'Introductie nieuwe lesmethode best wel spannend'

Ik vind het best wel spannend. De afgelopen pakweg twee jaar hebben we met zes vakdocenten brood- en banket van het Summa College aan de nieuwe...

Bakery Institute zet panettone in de spotlight

Bakery Institute zet panettone in de spotlight

Waarom is panettone zo duur? Dat is de eerste vraag die oppopt als je panettone intypt in google. Bakkers die zich al eens gewaagd hebben aan het...

Mark Wils

Blog Mark Wils: 'Een lekker stukje patisserie zal niet ontbreken'

Het is nu echt rond. Als Summa College nemen we het praktijkgedeelte van de nieuwe lesmethode Bakkerstalent voor onze rekening. Het contract voor de...

Mark Wils

Blog Mark Wils: 'Wij werken gemotiveerd voor personeel van de...

Eigenlijk is het best vreemd. Bakkersopleidingen gebruiken nog steeds dezelfde lesstof die ik jaren geleden als student kreeg. Da's best lang geleden.