Een taartje voor moeder en de Koning: Tarte Tropézienne, met video
Een verrijkt zoet deeg dat wordt gevuld met een heerlijke luchtige vulling. Het is deze mooie combinatie van boulangerie en patisserie, verenigd in...
Een verrijkt zoet deeg dat wordt gevuld met een heerlijke luchtige vulling. Het is deze mooie combinatie van boulangerie en patisserie, verenigd in...
De brioche is in landen als Frankrijk en België het paradepaardje van de bakker. Is je brioche goed? Dan heb je klanten. Ook in Nederland zitten het...
Bakery Institute merkt dat rogge zwaar ondergewaardeerd wordt en te weinig liefhebbers kent. Tijdens het event Rye High vertelden bakkers over hun...
Bakery Institute heeft samen met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) nieuw digitaal lesmateriaal ontwikkeld: Bakkerstalent. Het lesprogramma is...
Wat een ervaring … In mijn vorige bijdrage schreef ik dat ik best wel gespannen was over onze open dagen eind januari. Omdat we naast onze frisse...
De panettone is in Italië niet weg te denken bij feestelijke momenten. Ze wint wereldwijd aan populariteit. Maar de panetonne is een dame met pit,...
Ik vind het best wel spannend. De afgelopen pakweg twee jaar hebben we met zes vakdocenten brood- en banket van het Summa College aan de nieuwe...
Waarom is panettone zo duur? Dat is de eerste vraag die oppopt als je panettone intypt in google. Bakkers die zich al eens gewaagd hebben aan het...
Het is nu echt rond. Als Summa College nemen we het praktijkgedeelte van de nieuwe lesmethode Bakkerstalent voor onze rekening. Het contract voor de...
Eigenlijk is het best vreemd. Bakkersopleidingen gebruiken nog steeds dezelfde lesstof die ik jaren geleden als student kreeg. Da's best lang geleden.